UPDATE Silviu Prigoană a făcut infarct

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Silviu Prigoană a fost internat, azi-dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în urma unui infarct miocardic acut.

Managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Radu Macovei, a spus că Silviu Prigoană a mers, în această dimineaţă, din Camera de Gardă direct la Laboratorul de angiografie, unde i-au fost montate stenturi, adică dispozitive de forma unor tuburi pentru lărgirea vaselor de sânge.

Potrivit medicilor, Prigoană are evoluţie favorabilă fiind echilibrat clinic şi hemodinamic.Şeful Secţiei de Cardiologie de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, Maria Dorobanţu, a explicat pentru „Adevărul“ în ce constă intervenţia. „La început se montează un mic dispozitiv prin care se introduce un alt dispozitiv, stent, care are forma unui arc. Stentul are câţiva centimetri lungime şi câţiva milimetri în diametru. Stentul poate fi introdus şi în caz de angină dacă vasul este îngustat, nu doar în cazuri de infarct“, a declarat doctorul Maria Dorobanţu.

Ea a adăugat că pacientul căruia i s-a implantat un stent are nevoie de tratament medicamentos o lungă perioadă de timp, în funcţie de evoluţie, şi de minimum două săptămâni de odihnă.Fiul omului de afaceri, Honorius Prigoană, a declarat că tatăl său a venit singur la spital.

"I s-a prescris un regim alimentar!"

Silviu Prigoană nu a mai avut probleme medicale de acest fel, după cum spune soţia sa. "Cred că a  fost de vină căldura. Acum se simte bine. Deocamdată medicul i-a prescris regim alimentar, nu are voie să mânânce  prăjeli", a spus Adriana Bahmuţeanu pentru "Adevărul de Seară".

Silviu Prigoană va rămâne câteva zile internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca. "Nu ştim când îl vor externa. Cred că în câteva zile", a mai spus soţia lui Prigoană.

Cine e Silviu Prigoană

Supranumit Regele Gunoaielor, Silviu Prigoană este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România.

În decembrie 2008 a fost ales deputat PD-L de Bucureşti, dar în mai 2010 şi-a dat demisia din partid, nu şi din Parlament, după ce democrat-liberalilor li s-a cerut de către conducerea partidului să aleagă între afaceri şi funcţii de demnitate publică.

Născut la 22 decembrie 1963, la Gherla, judeţul Cluj, Prigoană are o relaţie cu vedeta de televiziune Adriana Bahmuţeanu, cu care are şi un băiat, Maximus. Dintr-o căsătorie anterioară, mai are doi fii, Honorius şi Silvius.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite