VIDEO Silvia Murgescu simte adrenalina la cote maxime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silvia Murgescu combină sporturile pe munte, dar nu dă înapoi indifferent cât de greu ar fi, iar satisfacţia este pe măsura efortului. Este pasionată de treking pe care-l defineşte ca mers pe munte la ritm lejer, dar practică şi trail-running care înseamnă alergarea pe munte, iar cu bicicleta explorează potecile montane şi drumurile forestiere.

Sfârşitul de săptămână este pentru Silvia, momentul mult aşteptat pentru că ştie că va explora noi locuri unde puţini oameni au acces: muntele. Pregătirile de plecare sunt în funcţie de zilele pe care le are la dispoziţie.

„Pentru o ieşire de weekend verific prognoza şi în funcţie de asta împreună cu prietenii alegem locaţia, apoi dureaza cam o oră să-mi pregătesc rucsacul şi plec...“, a declarat tânăra.

Pentru vacanţă, lucrurile sunt ceva mai complicate. În afara de simpla logistică (rucsaci, trasport, cazare), studiază atent traseele ce urmează să le parcurgă, îşi achiziţionează echipamentul, se antrenează şi se autoîncurajează că va fi bine.

Situaţiile critice, o provocare

Odată ce a căpătat tot mai multă experienţă, Silvia a mers mai departe, iar alpinismul a însemnat o nouă provocare pentru ea.

„Ca activitate fizică presupune trail-running sau treking până la baza pereţilor de căţărare şi apoi la retragere. Psihic presupune să fi echilibrat ca să poţi face faţă situaţiilor critice, să fi intelingent pentru a putea găsi repede soluţii la căţărare şi orientare“, mărturiseşte Silvia.

Disciplina este o altă regulă de bază, mai ales când de asta depinde viaţa a cel puţin doi oameni, camarazi de coardă.

Ca să scape de monotonie participă la competiţii

 În ţară a explorat aproape toţi munţii: Bucegi, Piatra Craiului, masivul Buila-VaturaRita, Vrancei, Retezat, Făgăraş etc.Au urmat traseele din străinatate, mai exact Bulgaria, staţiunea Chamonix (Franţa), staţiunea Arco (Italia), Antalia(Turcia) şi a escaladat împreună cu prietenul ei, vârful Mont Blanc din Alpi.

„Anul acesta am revenit în zona Mont Blanc, pe partea italiană, Courmayeur şi am urcat pe una dintre cele mai dificile rute din Alpi pe care puţini se încumetă să se aventureze“, a mai spus tânăra.

Atunci când atrenamentele i se par monotone şi vrea să simtă iar gustul aventurii, Silvia se înscrie la competiţii, iar lupta pentru premii înseamnă o altă provocare. „Anul trecut am luat locul 1 la Cupa Vanturalita împreună cu echipa mea, locul 2 la Carpathian Adventure tot cu echipa, locul 3 la un concurs de mountainbike şi anul acesta am luat locul 3 la Hercules Maraton“, a mai spus Silvia.

Fiecare experienţă prin care trece sunt scrise de Silvia pe blogul său unde fotografiile arată zonele periculoase prin care a trecut, dar jurnalul său virtual stă mărturie pentru ce înseamnă să ai o pasiune.

Întrebări şi răspunsuri:

-Cât de binefăcătoare este mişcarea pe munte spre deosebire de o plimbare obişnuită prin parc?
-S.M.: Nu m-am mai plimbat de mult prin parc, dar de când am descoperit sportul, nu mai am probleme cu durerile de spate. Dacă stau „cuminte“ câteva zile devin un om bonlav.
-Ce sfaturi le dai celor care ar dori să practice aceleaşi sporturi?
-S.M.: Să înceapă cu treking şi fotografie, apoi să-şi lase maşinile acasă şi să meargă cu bicicleta prin oraş. Într-un an vor avea o condiţie fizică suficient de bună cât să treacă la nivelul următor.

Ce-i place:
„Fotografia. Îmi place să mă uit la poze frumoase şi mă străduiesc să fac şi eu poze frumoase. De aceea, după fiecare ieşire în natură urmează o întreagă procedură de selecţie, prelucrare şi publicare de fotografii pe blogul meu“, spune Silvia.

Ce nu-i place:
„Nu-mi place Bucureştiul pentru că e foarte aglomerat. Nu-i agreez pe cei care fac grătare la baza muntelui şi lasă mizerie“, mărturiseşte tânăra.

Profil:
Născută: 13 ianuarie 1984, Bucureşti
Studii: Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea de Automatică
Experienţă: de 2 ani şi jumătate este network engineer
Familie: necăsătorită, mai are o soră şi un frate
Are mai multe pasiuni legate de munte: treking, alpinism, mountainbike, trail-running, sporturi care o fac să rişte, dar să se şi relaxeze.

sursa video http://silvique.blogspot.com/

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite