„Silent Faces” - expoziţia cu portrete de criminali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O serie de ucigaşi, mai mult sau mai puţin celebri, sunt prezentaţi publicului de artistul român, care trăieşte şi lucrează de mai mult timp în Suedia, Remus Grecu.

Artistul aduce această serie de portrete, ce sondează psihologia criminalului, în faţa oamenilor pentru ca aceştia să să-şi pună întrebări şi să găsească răspunsuri.

„Desenele lui Remus Grecu te fac să gândeşti, să reflectezi. El doar le aduce în faţa privitorului, nu critică, nu judecă şi nu dă verdicte”, a spus curatorul Diana Dochia.

image

Tânărul artist spune despre lucrările sale, lucrate în creion, că sunt menite să transmită emoţii, dar că nu oferă răspunsuri. „Crima, păcat capital, devine în <Silent Faces> un pretext şi totodată o încercare de a pătrunde în psihologia criminalului. Nu sunt oferite răspunsuri, sunt doar desene”, a explicat Grecu.

Pornirea de a ucide

De altfel, chiar aşa este prezentată expoziţia. „Ce îl determină pe criminal să ucidă? De ce criminalul comite păcatul capital? Este nebunie, instinct animal, dorinţa de putere? Sunt întrebări la care expoziţia <Silent Faces> nu oferă soluţii sau răspunsuri clare. Remus Grecu nu critică, nu judecă şi nu dă verdicte. El oferă publicului o serie de desene mute, în cadrul unui mediu ostil, în care privitorul este cel care trebuie să decidă”, a mai spus Diana Dochia.

„Silent Faces”, expoziţia despre criminali, în cadrul căreia se regăsesc portretele celor mai feroce şi importanţi ucigaşi din lume, este vernisată astăzi, la ora 19.30 şi are loc la Anaid Art Gallery de pe strada Slobozia, numărul 34.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite