Şi-au pus amprenta pe declaraţia de salvare a planetei FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o sută de persoane s-au adunat astăzi, la prânz, de Ziua Internaţională a Pământului, în Parcul Kiseleff din Capitală, cu ocazia înfiinţării Zonei Libere de Indiferenţă.

Lavinia Şandru, iniţiatoarea acestui proiect de interes naţional din cadrul campaniei „Ecologica 2010”, i-a invitat pe elevii de la liceele bucureştene, alături de adulţi, să-şi prezinte ideile originale, proiectele sau iniţiativele ecologice.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

La ora 12.00, Lavinia Şandru le-a dat startul participanţilor, care şi-au dat palmele prin vopsea tempera şi şi-au pus amprenta pe declaraţia naţională de salvare a planetei, un papirus uriaş, lung de 10 metri, care este un document de salvare a pământului.

„Astăzi vom pune bazele primei Zone Libere de Indiferenţă din Parcul Kuseleff. Aici se vor aduna cei cu idei sau iniţiative ecologice. Zona Liberă de Indiferenţă este un proiect de interes naţional, în cadrul campaniei Ecologica 2010, în parteneriat cu Ministerul Mediului“, a declarat Lavinia Şandru, iniţiatoarea proiectului.

Elevii de la liceele şi şcolile bucureştene au participat cu proiectele lor ecologice pentru a câştiga unul dintre cele două scutere puse în joc, biciclete, tricouri şi mingi Eco.

Unul dintre liceeni a venit îmbrăcat într-un costum de carton pentru a semăna cât mai mult cu roboţelul Wall-E. „M-am costumat aşa pentru că nu vreau ca planeta să ajungă plină de gunoaie ca în filmul animat Wall-E”, a spus Andrei Tărnăuceanu, elev în clasa a noua la Liceul Tehnic Media.

Un grup de elevi de clasa a noua de la Liceul Eugen Lovinescu au realizat din gunoaie familia Eco- domnul şi doamna Eco. „Femeia este făcută doar din materiale reciclabile, ea ţine într-o mână gunoaie, iar în cealaltă omenirea. Mister Eco stă pe o casă plină de gunoaie, încercând să fie un salvator“, a spus una dintre fetele care au participat la acest proiect.

Bogdan şi Robert de la Liceul Aurel Vlaicu au realizat un omuleţ, iar mesajul pe care au încercat ei să-l transmită astfel a fost „gunoiul în spaţiile verzi“. „Am lucrat la el aproape două ore şi jumătate. Cel mai mult a durat căutarea gunoaielor. Am luat-o cu bicicletele pe străzi după gunoaie. Omuleţul are două părţi în interior, sus este natura, iar jos sunt gunoaiele“, au explicat cei doi băieţi.

Un alt proiect realizat de elevi a fost „Frumuseţe în ghimpi“, care este o rochie făcută din ziare. „Elevii au folosit ziare, saci de plastic, au colorat şi au pictat. AU mai folosit sârmă ghimpată şi flori rupte. Am vrut să arătăm că se pot face lucruri frumoase şi din materiale reciclate. Numele („Frumuseţe în ghimpi“) a fost dat de unul dintre băieţi. El s-a gândit că noi, oamenii, suntem cei care ar trebui să avem grijă de natură“, a explicat Magdalena Mihai, profesor coordonator al elevilor de la Liceul Teoretic Constantin Brâncoveanu.

Mesajul pe care Lavinia Şandru l-a transmis celor prezenţi a fost: „Suntem ceea ce rămâne după noi“. Ea a iniţiat proiectul Zonei Libere de Indiferenţă şi i-a îndemnat pe oameni să-şi pună amprenta pe documentul de salvare a planetei, lung de peste 10 metri.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite