Şi-au plâns eroii morţi acum 21 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de persoane s-au strâns astăzi la monumentele din Capitală care amintesc de evenimentele din decembrie ’89. Încă de dimineaţă, de la ora 09.00, mai mulţi oameni au venit la Cimitirul Eroilor Revoluţiei, unde au fost depuse coroane de flori.

 Unii şi-au amintit cu tristeţe de luptele care au avut loc în urmă cu 21 de ani, alţii şi-au plans rudele care şi-au pierdut viaţa atunci. Un bătrân stătea trist, cu lacrimi în ochi, înconvoiat deasupra unui mormânt.

A dat la o parte zăpada murdară de lângă cavou şi a aprins o lumânare. Acolo se odihnea Toma, fiul său, care la 21 decembrie ’89 şi-a pierdut viaţa. „Avea doar 19 ani şi era la paraşutişti. L-au trimis la Otopeni că cică de acolo veneau teroriştii. A fost împuşcat în cap. Nici până acum nu ştiu cine a făcut-o“, ne-a povestit îndurerat Victor Dumitru Ghezzo (64 de ani), demn. Pe lângă el se perindau alte rude sau prieteni ale celor care odihnesc aici.

Marş pe traseul Revoluţiei

Membrii asociaţiei „21 Decembrie 1989" şi reprezentanţii Ministerului Apărării şi alţi oficiali au participat apoi la ceremonii de comemorare la Crematoriul „Cenuşa", la Troiţa de la Spitalul Colţea, Troiţa din Piaţa Universităţii, în faţa Sălii Dalles şi la Troiţa din Piaţa Romană.

De la ora 17.00, membri mai multor organizaţii de revoluţionari vor participa la un marş din Piaţa Universităţii, vor trece prin faţa hotelului Intercontinental, unde revoluţionarii din 1989 au înălţat celebra baricadă şi se vor opri în Piaţa Revoluţiei.

Manifestările vor fi urmate, la ora 18.00, de o proiecţie de film în Piaţa Universităţii, organizată de Asociaţia „21 Decembrie 1989".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite