Şi-a înjunghiat prietenul după ce a tras pe nas plante etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Totul s-a înâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Alexandru Iorga, împreună cu Florin Gabriel Luca şi cu Andrei, trei prieteni în vârstă de 22 de ani, din sectorul 4, s-au gândit să petreacă seara de Halloween într-un mod mai special, trâgând prafuri legale pe nas.

Băieţii s-au strâns la Gabriel acasă, într-un apartament de pe strada Ulioara şi şi-au comandat de pe Internet mai multe pliculeţe de Pure By Magic, o substanţă etnobotanică legală. „Am cumpărat Pure pentru că este cea mai puternică substanţă de pe piaţă dintre cele legale”, a spus Alexandru.

S-au întâlnit cu furnizorul pe o stradă din zonă şi au început distracţia. Potrivit lui Alexandru, ei au consumat primele pliculeţe în jurul orei 00.30, iar următorul rând abia la 7.30 dimineaţa. În tot acest timp, cei trei s-au distrat de minune.

În jurul orei 10.00, Alexandru a luat un cuţit de bucătărie şi fără să zică nimic l-a tăiat pe Florin în zona toracelui. După aceasta, a început să se rănească şi el pe gât, pe piept şi pe umeri. Potrivit anchetatorilor, băiatul susţine c ă în acel moment a crezut că are un cuţit de jucărie. Agresorul a ieşit apoi pe stradă plin de sânge şi a dat nas în nas cu un echipaj de la Secţia 16. Aceştia l-au dus direct la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, unde a suferit câteva intervenţii.

Şi Florin a ieşit din casă, fără să poată explica poliţiştilor de ce. A fost găsit de autorităţi şi transportat la aceeaşi unitate spitalicească. Potrivit unor surse, Florin ar fi ieşit în stradă de frica agresorului.

Cei doi consumau frecvent, nefiind prima oară când se întâlneau pentru a priza substanţe etnobotanice, potrivit anchetatorilor. „Sunt prieten cu Florin de 20 de ani şi nu mi-am dat seama ce am făcut. Nu m-am mai bătut niciodată cu el şi cred că deja m-a iertat”, a declarat Alexandru Iorga pentru „Adevărul de Seară”.

În plus, după internare, victima i-a dat telefonul prietenului său pentru că acesta din urmă şi-l uitase la locul petrecerii.

La spital se adunaseră, aseară, toţi prietenii celor doi băieţi pentru a-i susţine. Alex era păzit de trei poliţişti pentru a nu încerca să fugă. Cazul a fost preluat de către serviciul Omoruri de al Poliţia Capitalei şi investigaţia e continuată de un procuror de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Anchetatorii susţin că urmează să se facă expertiza substanţei consumate, şi confirmă că la faţa locului s-au găsit 4 pliculeţe de praf  goale şi că aproape 10 erau neîncepute. Agresorul riscă o pedeapsă de la 5 la 10 ani pentru tentativă de omor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite