Şi-a împărţit averea în 15 conturi: Aşa îşi protejează banii cel mai bogat bancher din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit declaraţiei de avere, una dintre figurile cele mai proeminente ale sistemului bancar românesc, în prezent membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale Române, Nicolae Dănilă şi-a depus economiile, totalizând 21 de milioane de euro,  în 15 conturi!

Din iunie şi până la sfârşitul lui octombrie Dănilă a mărit numărul băncilor la care are conturi, ajungând la nu mai puţin de 15, faţă de 7 potrivit declaraţiei din iunie. Bancherul are peste 6 milioane de euro în depozite denominate în moneda unică, plus economii în moneda naţională de 23,2 mil. lei (circa 5,4 mil. euro) şi 50.107 dolari americani, precizează zf.ro.

O sursă importantă de lichidităţi a fost pachetul compensatoriu primit de la Erste Group în momentul în care s-a retras de la conducerea executivă a BCR, la sfârşitul lui 2007 şi care s-ar fi ridicat potrivit unor informaţii de pe piaţă, la circa 3 milioane de euro.
Tot de pe urma poziţiei pe care a deţinut-o timp de şapte ani la BCR, Dănilă deţine acţiuni ale Erste Group - acţionarul majoritar indirect al BCR, care valorau în octombrie peste 5,5 mil. euro. În 2008, el ajunsese chiar în postura de cel mai mare acţionar persoană fizică al Erste, întrecându-l pe Andreas Treichl, CEO al băncii austriece care a preluat controlul BCR în 2006.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite