Bucureşti: Colecţia "Shakespeare", vis împlinit pentru librari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lansarea colecţiei de opere complete ale marelui dramaturg englez, în ediţie bilingvă, de lux, este, pentru librari, „un vis împlinit”

LANSARE: A apărut seria de autor „Shakespeare“ în Colecţia Adevărul

Iniţiativa ziarului Adevărul de a lansa, în librării, opera completă a lui Shakespeare, este „un gest mai mult decât oportun”, spune Georgeta Munteanu, unul dintre cei mai autorizaţi librari din Bucureşti.

După trei decenii neîntrerupte în care a servit cartea la Librăria „Mihai Sadoveanu” de pe Bdul Magheru nr 6-8, pasionatul librar este în măsură să spună: “Colecţia "Shakespeare" de la Adevărul este ca un vis împlinit, pentru noi, librarii. Întotdeauna publicul a cerut piese de Shakespeare, iar ceea ce aveam la vânzare era mai mult decât precar. Găseam prin rafturi câte o piesă răzleaţă, şi, de cele mai multe ori, era altceva decât ne cerea clientul”.

Pentru că foarte aproape de Librăria “Mihai Sadoveanu” se află Facultatea de Engleză, de pe strada Pitar Moş, studenţii au venit şi vin, mereu, la „Sadoveanu” după piese de Shakespeare.

„Acum şi elevii de liceu solicită acest autor indispensabil în studiile de literatură. Şi deşi a fost mereu scos de edituri de prestigiu, oferta a fost, întotdeauna, sub nivelul cererii”, spune librarul.

Profesionist experimentat, Georgeta Munteanu a făcut o evaluare şi asupra preţului Colecţiei Shakespeare de la Adevărul.

„Fiind ediţie de lux şi bilingvă, în traducerea celor mai autorizaţi anglişti de la noi, preţul unui volum, care conţine mai multe piese, la doar 60 de lei, este infim. Iar întrega colecţie, la 900 de lei, nu ar trebui ratată de publicul cititor”, a conchis Georgeta Munteanu.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite