Sfârşit de săptămână la teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Evreiesc, Bulandra, Odeon şi Mic anunţă în weekend premiere, dar şi spectacole consacrate. Pe afişe sunt trecute nume precum: Maia Morgenstern, Dan Condurache, Tamara Buciuceanu sau Florin Zamfirescu.

Se vând bilete pentru Festivalul Naţional de Teatru (FNT)

După ce a mai distrus o altă maşină nou-nouţă, Miss Daisy, văduva unui fabricant evreu bogat, e forţată de fiul ei, Boolie, să renunţe la şofat. Boolie îi angajează un şofer negru, pe flegmaticul şi înţeleptul Hoke. Este povestea piesei „Miss Daisy şi şoferul ei” de Alfred Uhry, pusă în scenă la Teatrul Evreieisc de Claudiu Goga. Scenografia este a Ştefaniei Cenean, iar în distribuţie sunt Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Mircea Drîmbăreanu. Spectacolul se joacă duminică, de la ora 19.00. Preţul unui bilet este între 6 şi 17 lei.

Premiere la Mic şi la Odeon



Teatrul Mic propune bucureştenilor o premieră : „Băieţii de aur”, sâmbătă, de la ora 19.00. Textul spune povestea savuroasă a doi mari actori de comedie, care se reîntâlnesc peste ani, pentru un ultim show. Două personalităţi puternice, care se ciocnesc la fiecare întâlnire, doi oameni care au făcut succes împreună mai bine de 30 de ani. O comedie care în film („The Sunshine Boys”) îi are ca protagonişti pe Walter Matthaw şi George Burns, iar pe scena Teatrului Mic, pe Dan Condurache şi Mihai Dinvale.

graffiti.drimz se joacă în premieră, duminică, de la ora 11.00, la Teatrul Odeon. Este o poveste de cartier, compusă din destinele intersectate ale unor adolescenţi.

Dan Condurache şi Mihai Dinvale în "Băieţii de aur" FOTO: Alois Chiriţă

Cele treisprezece scene ale piesei se petrec într-o vineri noaptea, când un baiat încearcă să atragă atenţia unei fete, desenând un graffiti pe un perete de şcoală. O mamă alcoolică, o văduvă care ţine un restaurant, un tată ratat și o bunică bolnavă de Alzheimer participă la acţiunea care, asemenea pozelor dintr-un album, se derulează pe secvenţe culminând într-o crimă involuntară. Cătălina Mustaţă şi Florin Zamfirescu sunt personajele principale. Preţul unui bilet este 21,20 lei, şi cu reducere 12,72 lei.

La Sala Izvor a Teatrului Bulandra se joacă „Mamouret” cu Tamara Buciuceanu, sâmbătă, de la ora 19.00, iar duminică, „Arta”, cu Vlad Zamfirescu, Şerban Pavlu şi Gheorghe Ifrim.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite