Se deschide Parcul Sfântul Pantelimon: aparate de fitness, zonă de pescuit, locuri de joacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai modern parc ecologic din Bucureşti cu aparate de fitness pentru toate vârstele, zone de pescuit sportiv, de şah şi table va fi inaugurat de Primarul Neculai Onţanu sâmbătă, 22 octombrie a.c. pe strada Ciocârliei, în spatele complexului comercial Delfinul.

Noul parc Sfântul Pantelimon are o suprafaţă de 2 ha şi a fost construit într-un timp record de edilul sectorului 2, în numai o lună de zile, într-o zonă extrem de pitorească, pe malul lacului Fundeni.

Iniţiativa Primarului Onţanu a vizat crearea unui parc tocmai într-un perimetru cu o mare aglomerare de blocuri, cu mii de locatari de toate vârstele, de cei mai mici la cei mai în vârstă, care aveau nevoie stringentă de un perimetru de recreare pentru petrecerea timpului liber într-un cadru cât mai frumos şi odihnitor.

Pentru crearea noului parc şi realizarea unei adevărate bijuterii edilitare, edilul sectorului 2 a plantat peste 17.900 m .p. de zonă verde cu 260 arbori, 4500 arbuşti, 380 plante perene şi 10.000 mp  gazon.

Bucureştenii au la dispoziţie un bogat sortiment de mobilier urban format dintr-un foişor cu mese de şah şi table, 40 de bănci montate pe toate aleile, 4 mese şi banchete pentru picnik, 4 panouri de informare şi 30 de coşuri de gunoi, precum şi toalete ecologice.

 Nu au fost uitaţi nici copii care au rezervate două spaţii de joacă generoase în suprafaţă totală de 700 m .p., un ansamblu de joacă multifuncţional care le va solicita ingeniozitatea şi creativitatea, 2 balansoare duble, 3 leagăne duble, un tobogan şi 2 nisipare.

     La rândul lor, pescarii au o zonă delimitată special cu gărduleţe pe malul lacului Fundeni unde vor putea pescui în linişte, fără teama de-a fi deranjaţi de vizitatorii parcului.

     În vederea asigurării protecţiei cetăţeanului, parcul este supravegheat în permanenţă, a fost înconjurat de garduri de împrejmuire pe care sunt montate instalaţii de iluminat ornamental, precum şi gărduleţe de protecţie către lac pentru prevenirea eventalelor accidente ale copiilor.

      De asemenea, pe timpul nopţii se asigură iluminatul parcului cu ajutorul a 32 stâlpi cu instalaţii fotovoltaice şi are un program de funcţionare cuprins între orele 05.00 – 23.00.

     Primarul Onţanu a alocat din bugetul administraţiei publice locale a sectorului 2 suma de aproximativ 1.701.982  lei cu care a executat toate lucrările necesare transformării unei zone de gunoaie într-un minunat parc ecologic.

     Pentru marcarea evenimentului, începând cu ora 10.00 pe scena instalată în parc vor evolua cu o serie de cântece şi dansuri interactive copii din centrele de plasament şi din after - school-urile Primăriei Sectorului 2, precum şi din grupul “Andante”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite