Separatoarele de bezni din trafic au fost schimbate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Morcovii“, montaţi în vară de firma UTI Traffic Management pentru suma de 800.000 de mii de euro, au fost înlocuiţi săptămâna aceasta cu unii „negri”. Aceştia au rezistat pe străzile Capitalei mai puţin de o lună.

Noile dispozitive verticale sunt dintr-un cauciuc special, flexibil, suportând peste 60.000 de flexări conform testelor efectuate de specialişti. Astfel, noile dispozitive nu îi vor împiedica pe șoferi să treacă peste ele, însă vor reveni mai ușor la poziția inițială.

„Nu este vorba despre înlocuirea în totalitate a separatoarelor de trafic, se vor înlocui numai elementele verticale, în zonele în care acestea au fost distruse de maşinile din trafic cu unele dintr-un material mai felxibil”, preciza Lucia Urdăreanu, şefa Direcţiei de Comunicare din cadrul UTI.

„Sunt inutile!”

Bucureştenii nu văd nicio schimbare în privinţa noilor achiziţii. „Sunt inutile. Nu mai sunt nici măcar ca cele dinainte. Nu opun niciun fel de rezistenţă pentru şoferii care trec peste ele, sunt goale pe dinăuntru”, a spus Răzvan Nicolae, taximetrist. 

„Având în vedere că dispozitivele verticale care s-au folosit până în prezent nu s-au dovedit a fi suficient de rezistente după ce au fost călcate de autovehicule, chiar dacă acest lucru este interzis, s-a decis înlocuirea lor cu altele dintr-un material care să revină mai ușor la forma inițială, chiar dacă este supus unei forţe mai mari”, a declarat Alina Roman, directorul Administraţiei Străzilor.

Autoritățile locale spun însă că separatoarele nu au fost concepute ca „bariere fizice de neîntrecut”, ci pentru „a-i disciplina pe șoferii care fie încălcau șinele de tramvai, fie făceau manevre bruște întorcând prin locuri nepermise”.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite