Semne de cirulaţie care fentează şoferii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii din Capitală sau cei care sunt în trecere se chinuie zilnic să intuiască semnele de circulaţie care se ascund dupa crengi, cabluri sau stâlpi.

Majoritatea indicatoarelor din intersecţiile mari ale Bucureştiului sunt ori amplasate în locuri cu vizibilitate redusă, ori sunt puse cu grămada.

O problemă des întâlnită în Capitală o reprezintă semnele de circulaţie amplasate în locuri cu vizibilitate redusă. Mai multe indicatoare pentru trecerea de pietoni din zona Răzoare, din cartierul Drumul Taberei, sunt ascunse după crengi sau cabluri. „Eu, ca fost taximetrist ştiu cum stă treaba aici, în intersecţie, dar pentru un conducător auto străin, care nu a mai trecut niciodată pe aici, e greu pentru că nu va vedea din timp semnul <<Interzis virajul la stânga>>”, spune Ion, un bucureştean de 54 de ani.

image

„Când intri de pe strada Sergent Nuţu Ion în intersecţie pericolul să loveşti pe cineva există, chiar dacă e şi un semafor. Acela e amplasat mult mai în faţă”, adaugă bărbatul. Mai sus, spre Drumul Sării, panoul pe care este desenată o trecere de pietoni nu se vede din cauza crengilor. „La cum aleargă şoferii prin Bucureşti, cu viteză mare, te poţi trezi că eşti spulberat de pe trecere. Am mare grijă când traversez”, spune Eufrosina Popescu, o pensionară de pe Drumul Sării. La fel se întâmplă şi la intersecţia străzii Calimachi cu Şoseaua Colentina, unde semaforul este mascat de coroana unui arbore.

O altă situaţie controversată

Conducătorii auto care circulă dinspre Bulevardul Eroilor nu vor vedea semnul cedează trecerea pentru pitoni la intrarea pe strada Dr. Nanu Muscel. Pe acelaşi traseu, panourile mari, care te îndrumă către Parcul Cişmigiu sau Piaţa Victoriei sunt aşezate în Parcul Eroilor, fără niciun folos pentru turişti sau pentru cei care nu ştiu să se orienteze în Bucureşti. „Acele panouri maro nu sunt folositoare nimănui. Poate doar străinilor. Şi oricum nu contează în trafic prea mult pentru că sunt amplasate aiurea. Nu se văd pentru că sunt acoperite de copaci”, spune un vânzător din zonă.

Deşi este montat pe unul din cele mai cunoscute bulevarde bucureştene, indicatorul „Oprire interzisă” de pe Bulevardul Ştirbei Vodă nu se vede. Locuitorii de aici spun că accidente pot ave loc şi din cauza reabilitărilor. „Atunci se şterg marcajele de pe carosabil, panourile sunt ascunse după pomi şi ne mai mirăm că mor oameni”, spune inginerul Marcel Penu.

„În Bucureşti nu ştiu să se fi înregistrat accidente din cauza semnelor de circulaţie prost amplasate. Problema însă este că unii şoferi nu le văd şi astfel, ei încalcă regulile în trafic”, a declarat Laura Snae, de la biroul de presă al Brigăzii de Poliţie Rutieră. Dacă indicatoarele sunt amplasate pe teritoriul aflat în subordinea Administraţiei Străzilor, sarcina revine reprezentanţilor acestei instituţii. În alte cazuri, primăriile de sector se ocupă de defrişări.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite