Şeitan: "Doar 5% au venit să-şi declare impozitul pe dreptul de autor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casele de Pensii, Agenţiile de Şomaj şi Casele Judeţene de Asigurări Sociale şi de Sănătate au fost luate cu asalt în zilele de 24 şi 25 august de persoanele care au obţinut în luna iulie, venituri din activităţi independente.Cu toate acestea, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, spune că doar 5% au venit să plătaescă sumele.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan susţine însă că presa a exagerat cu cozile mari de la ghişee căci în realitate ele erau mult mai mici.

"Nu stau 500.000 de oameni la cozi aşa cum s-a vehiculat. Nu o să găsiţi cozi. Dimineaţă erau 20-30 de oameni la Casa de Pensii şi probabil că o să mai vină, dar suntem pregătiţi" a spus Şeitan.

Şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă a venit în ajutorul minsitrului.

"Unde aţi văzut 500.000 de oameni? Minţiţi şi aici!" i s-a adresat el unui reporter care le amintea reprezentanţilor instituţiilor publice calvarul prin care au fost nevoiţi să treacă românii zilele trecute.

Chiar şi în aceste condiţii, mult sub 10% dintre cei care ar fi trebuit să o facă, au reuşit să depună declaraţiile.

"Numărul celor care au venit până acum, în total, faţă de un potenţial de câteva sute de mii de oameni, este în prezent mult sub 5-10% dintre cei care trebuiau să vină. Oricum, nu se vor acorda penalizări pentru cei care nu depun acum. Până nu se va aşeza legea nu vom acorda penalizări" a spus în urmă cu câteva minute ministrul Muncii, Mihai Şeitan.

Ordonanţă dată pentru şoferi


Ordonanţa privind drepturile de autor a fost dată deoarece prea mulţi şoferi erau plătiţi prin această modalitate, a spus, la Realitatea TV, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, fără să precizeze, însă, care este numărul acelor şoferi.
"Această ordonanţă urmăreşte, în primul rând, stoparea abuzurilor. Nu se plăteau contribuţii pentru sistemul de sănătate pentru că erau plătiţi inclusiv şoferi pe drepturi de autor şi se prevalau de la plata contribuţiilor", a spus Ioana Muntean.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite