EXCLUSIV Crăciunescu, despre arestarea şefului arbitrilor: "Nu mă miră ce a făcut Avram! Acolo se fac greşeli grave, inexplicabile, cum nu s-au văzut în ultimii 35 de ani"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Vasile Avram a fost reţinut sub acuzţia de luare de mită în formă continuată pentru a asigura arbitraje favorabile echipei FCM Targu Mures în sezonul 2011-2012. Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu, care este favorit la preluarea şefiei CCA, a declarat pentru "Adevărul" că nu este surprins de acuzaţiile aduse actualei conduceri.

UPDATE 9: 40  "Nu sunt surprins de acuzaţiile aduse lui Vasile Avram. Nu vreau să detaliez. Vă spun doar că eu am susţinut, ani de-a rândul, că la CCA se fac greşeli grave, inexplicabile, cum nu s-au văzut în ultimii 35 de ani, cu exemple clare, şi nu s-a aplicat nicio măsură. Sincer, nici acum nu ştiu dacă această comisie este independentă", a declarat fostul mare arbitru internaţional, Ion Crăciunescu, pentru Adevărul. Cât despre preluarea şefiei la CCA, Crăciunescu a precizat că nu este printre priorităţile lui în acest moment.

Concret, DNA sustine că Vasile Avram a luat mită 19.000 de euro din partea lui Terbea pentru a asigura târg-mureşenilor arbitraje favorabile în acest sezon. În plus, Avram ar fi beneficiat şi de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti-Târgu Mureş, din partea lui Sorin Ioan Ţerbea.

Dupa aproximativ 8 ore de stat în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Vasile Avram a fost informat ca îşi va petrece următoarele 24 de ore în arest, urmând ca azi procurorii DNA sa ceară judecătorilor arestarea lui pentru 29 de zile.

După reţinerea lui Vasile Avram, arbitrajul românesc are nevoie de un nou şef. Primul nume vehiculat este cel al lui Ion Crăciunescu, însă fostul mare arbitru nu este pe placul tuturor.

În acest dosar mai sunt menţionaţi încă doi apropiaţi ai lui Ţerbea, Nicolae Iacobescu si Vasile-Constantin Chiorean.

Interimatul din fruntea CCA va fi asigurat de Constantin Gheorghe "Suceava", însă este de aşteptat ca FRF să decidă demiterea actualei conduceri în urmatoarea perioadă şi numirea unui nou şef.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite