Sediul OTV, din Bulevardul Preciziei, este percheziţionat de procurorii DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fac percheziţie, miercuri, la sediul OTV din Bulevardul Preciziei, măsura fiind dispusă în dosarul privindu-i pe realizatorii Dan Diaconescu şi Doru Pârv, acuzaţi de şantaj.

Conform Realitatea, procurorii anticorupţie l-au audiat pe omul de afaceri Petru Paul Ţârdea, care în 2005 l-a denunţat pe Dan Diaconescu în legătură cu fapte similare cu cele pentru care s-a început urmărirea penală faţă de cei doi realizatori TV.

Mai citiţi şi:

Cum a reuşit Dan Diaconescu să scape de închisoare

FOTOGALERIE Circ în faţă la OTV. Dan Diaconescu „Trebuie să ne pregătim de căderea regimului!“

În 2005, procurorul DNA Cătălin Macovei, în prezent preşedinte Agenţiei Naţionale Anticorupţie (ANI), a decis declinarea cazului la Parchetul Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti, unde a fost închis.

Recent, procurorul Gheorghe Bocsan de la DNA a solicitat Parchetului Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti acel dosar în vederea reanalizării lui. Surse judiciare susţin că percheziţia de miercuri de la sediul OTV ar fi în legătură cu probabila redeschidere a dosarului din 2005.

În 23 iunie, realizatorii OTV Dan Diaconescu şi Doru Pârv au fost arestaţi pentru şantaj. Judecătoria sectorului 1 arată în motivarea decizie de arestare dată, în 23 iunie, a patronului OTV, Dan Diaconescu, că acesta a profitat de avatajele profesiei de jurnalist şi a folosit în interes personal informaţiile obţinute, o astfel de "conduită infracţională" fiind practicată şi de alţi angajaţi ai postului TV.

În 25 iunie, Tribunalul Bucureşti, judecând contestaţia celor doi realizatori TV, a decis punerea în libertate a lui Dan Diaconescu, dar menţinerea în arest preventiv a lui Doru Pârv. Lui Dan Diaconescu i s-au impus o serie de interdicţii, inclusiv de a vorbi pe postul de televiziune despre caz.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite