Şedinţa CGMB nu s-a mai putut ţine deoarece consilierii generali nu au reuşit să-şi aleagă un nou preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de astăzi nu s-a mai putut ţine deoarece consilierii generali nu au reuşit să-şi aleagă un nou preşedinte de şedinţă.

Proiectul de hotărâre referitor la alegerea preşedintelui de şedinţă pentru perioada 3 mai - 2 august figura la prima poziţie pe ordinea de zi. Niciunul dintre cei doi candidaţi însă nu a reuşit să obţină numărul de voturi necesar.În lipsa unui preşedinte de şedinţă, aceasta nu a mai putut continua, conform prevederilor legale.

Pentru postul de preşedinte de şedinţă au candidat consilierul general Horia Scarlat de la PNL şi fostul preşedinte, Călin Murg, de la PDL.  Pentru Murg au votat doar 27 de candidaţi, cu unul mai puţin decât era necesar. "Din cauza faptului că au fost mulţi absenţi, am fost doar 44 de consilieri în sală, nu s-a atins votul necesar pentru a prelungi acest mandat. De la noi din grup au lipsit trei consilieri generali", a spus Murg. Acesta a respins firmaţiile celor de la USL potrivit cărora PDL ar fi pierdut majoritatea în CGMB. "Dacă consilierii noştri ar fi fost în sală, am fi fost ca de obicei 30, majoritatea în Consiliul General s-a menţinut din prima zi a mandatului până în ultima zi", a spus Murg.

"Este un efect al dezertărilor din ultimul timp care se produc în PDL, inclusiv la nivelul organizaţiei de Bucureşti. În momentul în care PDL nu a putut să-şi impună omul pentru funcţia de preşedinte de şedinţă, ar fi fost moral din partea lor, pentru interesul bucureştenilor, să susţină la vot candidatul USL. Unii au făcut-o, unii nu", a spus Scarlat.  

Durata unui mandat este de trei luni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite