Bucureşti: Primăria Sectorului 1 se dezice de inspectorii corupţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi inspectori din cadrul Primăriei Sectorului 1 arestaţi preventiv pentru luare de mită se aflau deja pe lista celor care urmează să fie disponibilizaţi, susţin reperezentanţii primăriei de sector.

„Ei nu mai aveau atribuţii, nu mai ieşeau pe teren, erau pe lista celor care urmează să fie disponibilizaţi încă de acum jumătate de an. N-au acţionat în numele primăriei, s-au folosit de legitimaţiile de serviciu şi au comis un abuz”, a declarat Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 1.

Vasile Silviu Bogdan şi Smaranda Demetrian au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi i-ar fi promis unui cetăţean american, care se pare că este şi denunţătorul în acest caz, proprietar al unui imobil de patrimoniu de pe strada Eremia Grigorescu, că îl vor ajuta să obţină avizele de la Ministerul Culturii, pentru renovare.

La percheziţia maşinii lui Bogdan, procurorii au găsit 16.000 de euro şi susţin că banii reprezintă o parte din mita cerută. Cei doi lucrau în cadrul Direcţiei Generale de Inspecţie şi Poliţie Comunitar Sector 1, unul la Serviciul Inspecţia în Construcţii şi celălat la Serviciul Inspecţie Monumente Istorice şi Zone Protejate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite