Bucureşti: Acoperişul incendiat al Primăriei Sectorului 1, demolat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncitorii lucrau astăzi cu două macarale, în jurul orei 11.00, la demontarea acoperişului Primăriei Sectorului 1, distrus parţial în incendiul de ieri.

 La sosirea jurnaliştilor „Adevărul de Seară“, angajaţii firmei Rotary, cu care primăria are contract pentru  consolidarea clădirii, s-au enervat şi au refuzat să vorbească.

Accesul maşinilor şi pietonilor, interzis
Poliţia Comunitară a împrejmuit zona pentru ca maşinile să nu mai poată parca în apropierea instituţiei. „Nu permitem accesul maşinilor în parcare pentru că acolo sunt macaralele cu care se demolează acoperişul“, a spus unul dintre agenţii de poliţie. De asemenea, pietonii au accesul interzis în curtea primăriei fiindcă există oricând posibilitatea să se desprindă bucăţi din acoperiş. „A fost lărgită zona cu panouri de protecţie. Pagubele vor fi suportate de cine va fi găsit vinovat de anchetatori“, a explicat edilul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Ancheta poliţiei este în desfăşurare pentru stabilirea cauzelor şi vinovaţilor producerii accidentului. Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 cred, însă, că vinovată pentru producerea incendiului este firma Rotary.

Oamenii care locuiesc în zonă povestesc că flăcările de ieri au avut o înălţime de aproape un metru şi că incendiul s-a extins cu repeziciune. „I-am văzut ieri pe muncitori ieşind din curte speriaţi. Veniseră şi pompierii şi s-au adunat mulţi curioşi. Mare păcat că a fost distrusă o clădire de patrimoniu!“, spune Dan Coşug, în vârstă de 62 de ani, care locuieşte în blocul din faţa instituţiei.

Sediul primăriei din Banu Manta era în consolidare din anul 2007, iar lucrările ar trebui finalizate în 2011. Primăria funcţionează în prezent într-un sediu închiriat de pe Şoseaua Bucureşti - Ploieşti. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Alexandru Ichim, municipalitatea plăteşte aproximativ 100.000 de euro pe lună pentru acest sediu.
Citiţi mâine în „Adevărul“ ce spun cei care locuiesc în jurul Primăriei Sectorului 1

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite