Sectorul 1 va avea, anul viitor, cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică va fi construită în incinta Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” şi va fi funcțională începând de anul viitor, aici urmând să primească tratament de specialitate toți copiii aflați în nevoie.

Noua clinică, pentru construirea căreia Primăria Sectorului 1 a asigurat un buget de 15,2 milioane de euro, va asigura diagnosticarea şi tratamentul bolilor cardiovasculare la copii începând cu vârsta de nou născut.

Capacitatea clinicii a fost stabilită la un număr de 110 paturi (saloane și secţiile de A.T.I.), dispuse pe patru niveluri. Parterul va funcţiona ca unitate de primiri urgenţe, diagnostic, internări-cameră de gardă și laboratoare de analize medicale, etajele 1 şi 2 vor avea funcţiuni de spitalizare pe categorii de vârstă – sugari, preşcolari, şcolari; etajul 3 va fi destinat blocului operator septic şi secţiei A.T.I. adiacente, iar  etajul 4 va fi ocupat de un bloc operator aseptic şi secţia A.T.I.

La subsolul clădirii – dispus pe două niveluri – vor fi amenajate locuri de parcare (atât pentru vizitatori cât și pentru personalul medical), precum și spațiile tehnice necesare bunei funcționări a clinicii.

Investițiile pentru modernizarea și extinderea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” continuă, anul acesta, cu lucrări de investiţii pentru consolidarea şi refuncţionalizarea corpurilor de clădire “G”. Lucrările se execută în baza programului „Proiectul de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă – componenta B – Reducerea riscului seismic”.

Programul este finanţat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare și este derulat prin intermediul M.D.L.P.L. – Unitatea de Management a Proiectului (U.M.P.)



București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite