Secretar de stat în opera-rock „Romeo şi Julieta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demeter Andras vizează rolul preotului din coproducţia româno-maghiară realizată la Opereta din Bucureşti, după piesa lui  William Shakespeare. Pentru rolurile din distribuţia spectacolului s-au organizat trei etape de casting, la care s-au înscris peste 300 de aspiranţi  din ţară şi din străinătate.

Printre aspiranţii la rolul bunului preot care devine complicele celor doi îndrăgostiţi din celebra piesă “Romeo şi Julieta” s-a înscris şi Demeter Andras, secretar de stat în Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC). De profesie actor, Demeter Andras s-a lăsat cuprins de entuziasmul “provocării” pe care o exercită acest spectacol. “Merg pe principiul că ochii care nu se văd se uită şi încerc astfel să revin la meseria de bază”, a declarat Andras. El îi va face concurenţă pe rolul preotului lui Mihai Bisericanu, actor la Teatrul Bulandra.

Anca Ţurcaşiu vrea să fie mama lui Romeo

În total, peste 300 de persoane şi-au manifestat intenţia de a prinde un rol în distribuţia care va avea trei interpreţi pentru fiecare rol. Printre aceştia, câteva nume cunoscute au fost deja selectate, în cele două etape anterioare de casting, precum Aurelian Temişan, Daniel Iordăchioaie. Anca Ţurcaşiu, care a fost nominalizată pentru rolul mamei lui Romeo, consideră că, “în sfârşit, a sosit momentul ca mulţi artişti care nu au fost folosiţi la adevărata lor capacitate să arate ce pot”.

“Cei care vor rămâne în distribuţie vor pleca la Budapesta unde vor viziona live spectacolul şi vor începe primele pregătiri. Apoi vor reveni la Bucureşti, unde vor continua să se pregătească cu coregraful maghiar. Când vor încheia pregătirea,  va veni regizorul Kerenyi Milkos Gabor, care este şi director al Operetei din Budapesta şi îi va dirija în decor”, a creionat directorul Dincă evoluţia pregătirilor care vor culmina cu premiera, probabil în februarie 2009.

În timp ce în România nu s-a mai pus niciodată, până acum în scenă, un spectacol de operă-rock, la Budapesta acesta este un gen cu foarte mare succes la public. În colaborarea dintre Opereta din Bucureşti şi cea din Budapesta, pentru montarea operei-rock “Romeo şi Julieta” românii vor contribui cu distribuţia, în timp ce echipa de realizatori, formată din regizor, scenograf, coregraf şi dirijor vine de la Teatrul de Operetă şi Musical din Ungaria. Reprezentaţia din 2004 a operei-rock “Romeo şi Julieta”, scrisă de Gerard Presgurvic, a constituit un succes mai mare chiar decât al premierei de la Paris din 2001.

Opera-rock, o provocare

Interpreţii din acest spectacol trebuie să aibă aptitudini speciale pentru a cânta şi a dansa, şi în acelaşi timp să declame  text. Chiar şi balerinii vor fi puşi să cânte, spectacolul fiind un cumul de reţete interpretative. “Pentru cei mai mulţi dintre cei care s-au înscris la casting, toate aceste solicitări constituie o provocare”, spune directorul Operetei, Răzvan Ioan Dincă.

Specificul spectacolului nu a fost apreciat însă ca o provocare şi de artiştii de la Operetă care rămân adepţii belcanto-ului. La ultima selecţie care se va desfăşura mâine şi poimâine, vor fi alese trei cupluri de Romeo şi Julieta şi trei preoţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite