FOTOGALERIE Vezi cum arată cea mai nouă piaţă de gros din oraş în care va fi investită suma de 15 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarul actual al Pieţei de Gros din Berceni, Camelia Șucu a prezentat ieri strategia de relansare a complexului. Azi şi mâine, bucureștenii sunt așteptați la un târg de toamnă cu mici, bere și vin.

Camelia Șucu a declarat, ieri, că vor fi investite între 10 și 15 milioane de euro pentru mărirea și modernizarea pieței.

În 2010, Camelia Șucu a devenit proprietara pieței de Gros din Berceni pe care a achiziționat-o cu 5,5 milioane de euro.
Singura piață de acest gen din România specializată în vânzarea de legume și flori a fost înființată în 1993 în cadrul unui proiect finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Prima din cele patru hale comerciale existente azi au fost deschise în decembrie 1997.

Se relansează piața de Gros din Berceni

CLICK PE IMAGINI PENTRU A VEDEA CUM ARATĂ PIAȚA

La un an după ce a fost achiziționată, proprietara pieței s-a întâlnit cu producătorii și reprezentanții supermarketurilor din Capitală.

„Este un domeniu unde sunt abia la grădiniță. Anul trecut, știam că bag bani într-o investiție care nu avea cum să fie o pierdere. Piața de Gros va fi o verigă în acest lanț al produselor, de la producător la consumatorul final. Noi suntem cu 15 ani în urmăp față de piețele de Gros din Vest și avem multe de făcut“, a declarat Camelia Șucu.

image

În momentul de față aici sunt trei hale cu 120 de standuri, opt depozite de refrigerare cu capacitate mare, șase celule de coacere a bananelor și o parcare privată.

În total, piața acoperă o suprafață de 12.000 de mp.

Potrivit prorietarei, halele sunt ocupate în proporție de 85% de chiriași.

Nemulțumirile producătorilor și ale supermarketurilor

La întâlnirea de astăzi, reprezentanții supermarketurilor și-au manifestat dezacordul față de profesionalismul producătorilor care nu își respectă contractele, iar aceștia din urmă au declarat că sunt nemulțumiți de faptul că supermaketurile preferă să cumpere „gunoaiele din afară pentru că sunt mai ieftine decât să se aprovizioneze din țară“.

Camelia Șucu a mai declarat pentru „Adevărul“ că în următorii doi ani vor fi investiți între 10 și 15 milioane de euro pentru modernizarea și lărgirea pieței cu încă 15 depozite.

„Piața va fi dedicată mai mult celor care vor să cumpere cantități mari, nu celor care vor două-trei kilograme de cartofi. Vom organiza în schimb târguri la sfârșit de săptămână când oamenii pot cumpăra chiar și en-detail la prețuri mai mici“, a precizat Șucu.

Una dintre hale a fost distrusă de un incendiu

În februarie 2007, piața de Gros din Berceni a fost afectată și de un incendiu de proprorții la care au intervenit zeci de pompieiri. Flăcările au distrus atunciuna dintre halele pentru produse congelate, care avea o suprafață de peste 2.000 de mp. La scurt timp de la incendiu, din cauza temperaturilor ridicate, structura metalică a construcției s-a prăbușit.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite