Se caută voluntari pentru cutremure şi incendii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei va cheltui aproximativ 113.000 de euro pe un studiu de fezabilitate pentru întemeierea, şcolarizarea şi dotarea unui corp de voluntari care va interveni în situaţii de urgenţă. Cei implicaţi în acest proiect vor acţiona la cutremure, incendii şi accidente chimice.

Studiul se va concentra pe identificarea celor mai bune soluţii folosite de către autorităţile locale din lume pentru „crearea formaţiunilor de voluntari, dotarea şi utilizarea acestora în folosul comunităţii“, se arată în caietul de sarcini postat, ieri, pe site-ul de licitaţii publice.

Corpul de Voluntari al Municipiului Bucureşti va trebui să îndeplinească mai multe cerinţe, cum ar fi prevenirea, în toată Capitala, pentru toate riscurile identificate, să fie operaţional în cazul producerii dezastrelor, să participe şi să îndeplinească misiunile specifice la organizarea şi executarea activităţilor de anunţare, alarmare, evacuare, decontaminare, refacere şi descarcerare.

În acelaşi studiu se va realiza o inventariere a riscurilor specifice Bucureştiului precum identificarea zonelor cele mai vulnerabile, incluzând şi elementele de infrastructură critică.

Elaborarea studiului de fezabilitate se va face în termen de un an de la data atribuirii contractului, licitaţia urmând să aibă loc în 4 noiembrie, potrivit oficialilor Primăriei Capitalei.

Stare de alertă în sectoarele 2 şi 4

Şi autorităţile din sectorul 2 fac pregătiri pentru cazuri de forţă majoră şi au simulat un exerciţiu de apărare şi mobilizare, iar în sectorul 4, un liceu a fost evacuat potrivit unui scenariu prin care unitatea cu 200 de elevi ar fi fost afectată de un cutremur urmat de un incendiu.

La exerciţiu au participat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, SMURD, Poliţia şi Crucea Roşie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite