Scumpiri în lanţ la transportul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

RATB aşteaptă aprobarea Consiului General pentru a creşte tariful călătoriilor.Preţul pentru un bilet de autobuz, troleibuz şi tramvai va creşte în perioada următoare cu 15%, iar cel pentru abonamentul lunar pe toate liniile cu 20%.

La doar două zile de când Metrorex a majorat preţul călătoriilor, Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) îi va urma exemplul. Directorul RATB, Adrian Criţ, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, că în curând preţul unui bilet va creşte de la 1,3 lei la 1,5 lei, iar al unui abonament lunar pe toate liniile de la 50 de lei la 60 de lei.

„Este justificabilă scumpirea, pentru că ultima majorare a tarifului a avut loc în 2008. De atunci, preţul combustibilului a crescut foarte mult. În plus, preţul pe care îl practicăm este mic faţă de alte ţări“, a explicat Adrian Criţ. El a adăugat că RATB a făcut deja o solicitare către Consiliul General al Municipiului Bucureşti în care cere să aprobe aceste majorări. „Deocamdată aşteptăm. Când Consiliul va aproba cererea noastră, preţul călătoriilor RATB se va micşora“, a mai spus Criţ.

„Voi merge pe jos la facultate!“
Vestea că vor scoate mai mulţi bani din buzunar şi pentru transportul de suprafaţă i-a nemulţumit pe bucureştenii intervievaţi astăzi de reporterii „Adevărul de Seară“. „Prin scumpire nu vor rezolva nimic. Dimpotrivă. Îi vor determina pe mai mulţi bucureşteni să circule fără bilet. Oamenii o duc din ce în ce mai greu. Nu-şi vor permite să plătească mai mult pe RATB“, a spus astăzi Costel, un muncitor, în timp ce aştepta autobuzul 381 în staţia din apropierea Guvernului. Cu toate că vor beneficia în continuare de reduceri pentru transportul public, şi studenţilor le-a picat ca un trăsnet intenţia celor de la RATB.

„De când cu adâncirea crizei, părinţii îmi dau din ce în ce mai puţin bani. Orice leuţ contează. Eu locuiesc în Drumul Taberei, relativ aproape de universitatea unde învăţ, aşa că nu voi mai folosi metroul sau autobuzul şi voi merge pe jos la facultate. Nu sunt dispus să cheltuiesc atâţia bani pe mijlocul de transport în comun“, a spus Andrei, student în cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti.

Preţuri majorate la biletele pe tren
CFR a scumpit de astăzi tarifele la călătoriile cu trenul cu 8%. De pildă, bucureştenii care aleg ca destinaţie Braşovul, cu trenul personal, la clasa a II-a vor plăti 19,10 lei în loc de 18,30 de lei. Prima companie care a deschis seria scumpirilor este Metrorex, încă de sâmbătă. O cartelă de două călătorii costă în prezent 3 lei, de la 2,5 lei, iar o cartelă de zece călătorii 9 lei de la 8 lei. Cel mai mult a crescut preţul abonamentului lunar cu călătorii nelimitate care s-a dublat, de la 25 de lei la 50 de lei.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite