Bucureşti: Sculpturi în pepene pentru studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul „Assume it, you are European!“, dedicat studenţilor-şefi din cinci ţări, s-a lansat astăzi, la Hotelul Novotel, cu demonstraţii de sculptură în pepene.

La eveniment, au fost mai mulţi invitaţi speciali care au mai expus, pe lângă opere de artă în fructe, picturi şi fotografii. „Invitaţii speciali au venit pentru a le arăta studenţilor că se poate ajunge la performanţă prin creativitate“, a declarat Ramona Păduraru, directorul de programe internaţionale al Asociaţiei IRSCA Gifted Education, care s-a ocupat de organizarea evenimentului.

Flori din pepene
Unul dintre cei mai talentaţi invitaţi a fost Gabi Tiron, din Galaţi. Are 36 de şi a învăţat arta modelării pepenilor în urmă cu trei ani. „Am văzut o fotografie într-o publicaţie şi am încercat şi eu. Am observat că din nimic se poate face artă şi am continuat. Acum modelez pepeni şi la comandă“, a spus Gabi, care este de profesie bucătar pentru vagoanele-restaurant ale trenurilor intercity. O floare sculptată în pepene costă în jur de 120 de lei.

Ghid bilingv de angajare
Programul „Assume it, you are European!“ este organizat împreună cu asociaţii partenere din Portugalia, Turcia, Lituania şi Letonia. Timp de nouă zile, în perioda 20-28 august, 26 de tineri vor discuta despre abilităţile pe care trebuie să le aibă un student la angajare. ,,Rezultatul muncii lor va reprezenta conţinutul unui ghid bilingv ce va fi distribuit tinerilor din ţările participante“, a mai spus Ramona Păduraru.

Tinerii vor pleca din Bucureşti la Straja, în Munţii Retezat, unde se va desfăşura activitatea studenţilor. Printre conferinţe, teatru, seri culturale, cursuri de filmat, angajatorii şi studenţii vor interacţiona mergând pe sfoară şi dansând în jurul focului de tabără.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite