Schimbarea la faţă a centrului Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După patru ani de discuţii şi propuneri, realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) se ridică la 135 de milioane de euro şi poate atrage investiţii private în următorii cinci ani, de cel puţin 200 de milioane de euro.

La acest proiect au lucrat nouă birouri de arhitectură şi ubanism şi cinci companii de specialitate care fac parte din Consorţiul ASUB. Fiecare a propus schimbarea unei părţi din centrul Bucureştiului, iar prezentarea celor 39 de proiecte au fost făcute cunoscute astăzi.

Pod peste Dâmboviţa

Mega-proiectul a luat naştere în urma unui concurs de idei lansat de Primăria Capitalei. Valoarea de proiectare este de circa 6 milioane de euro, bani care vor fi plătiţi pe măsură ce proiectele sunt eligibile pentru finanţare europeană. 

image

Podul Calicilor

Printre proiectele propuse de arhitecţi se numără remodelarea spaţiului urban public de la Sala Palatului, construirea unui parcaj subteran în zona Uranus, Piaţa Rahova, reconfigurarea nodului de transport în comun Universitate – Piaţa Rosetti, amenajarea şi modernizarea Parcului Izvor, construirea a două poduri pietonale peste Dâmboviţa. De asemenea, arhitecţii au prezentat astăzi, cum ar putea arăta Curtea Sticlarilor care s-ar putea numi Curtea Meşteşugarilor, zonă ce va fi îmbunătăţită cu vegetaţie.

image

Parcul Izvor

„Credem că Bucureştiul este un oraş fascinant, dar din păcate, neînţeles şi neiubit. Ne-am ocupat de Strada Lipscani, în special de podul dispărut, Mihai Vodă, şi am propus un pod special care va reprezenta o altă cameră urbană, cu un parking, un spaţiu verde şi o piaţă interioară“, a spus arhitectul Adrian Soare.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite