Scandal cu bâte, pietre şi topoare în Mogoşoaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două clanuri de ţigani din comuna ilfoveană Mogoşoaia s-au bătut aseară, în jurul orei 22.00, pe strada Puţul cu Brad, unde locuiesc membrii primei familii. Conflictul a pornit după ce doi băieţi care fac parte din clanurile rivale s-au luat certat. Înarmaţi cu pietre, cu bâte, cu săbii, pistoale şi topoare peste 30 de persoane au fost implicate în scandal. Cinci oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale. De asemenea, o maşin

Peste 30 de persoane au fost implicate, azi-noapte, în jurul orei 22.30, într-un conflict violent izbucnit în comuna ilfoveană Mogoşoaia.

REPORTAJ-Vezi aici ţiganii gălăţeni care au ratat expulzarea din Franţa

„Copiii a două familii de rromi rivale s-au luat la bătaie, pe fondul unor conflicte mai vechi şi după ce au consumat mai multe băuturi alcoolice“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ilfov, Claudia Burada.

Cinci persoane rănite

Înarmate cu pietre, cu bâte, cu săbii şi topoare, toate rudele au sărit în ajutorul scandalagiilor, luându-se la harţă în mijlocul străzii Puţul cu Brad.
Cinci persoane au fost rănite în urma incidentului: patru au primit îngrijiri medicale la faţa locului şi una a fost transportată la Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias“. De asemenea, două maşini aparţinând membrilor celor două clanuri au fost distruse.

image

La faţa locului a venit o ambulanţă şi trei autospeciale cu apă şi spumă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ilfov. Peste treizeci de agenţi de la Poliţia Ilfov s-au deplasat la faţa locului şi mai multe echipaje de jandarmi şi mascaţi au venit petru a aplana conflictul. Pentru a reuşi să oprească încăierările, oamenii legii au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă în plan vertical.

Nimeni nu a depus plângere

„Niciuna dintre părţile implicate nu a depus plângere. De aceea nu putem să facem cercetări pe vătămare corporală, ci pe încăierare, ultraj împotriva bunelor moravuri şi distrugere“, a spus Elena Burada.

Ea a mai declarat că toţi cei implicaţi în conflict au fost aduşi la sediile de Poliţie din Chitilia şi din Buftea. Dintre aceştia, cinci au fost reţinute şi prezentaţi astăzi Parchetului de pe Lângă Judecătoria Buftea cu propunere de arestare preventivă pentru ultraj şi încăierare.
Un echipaj de poliţie a rămas în zonă până în această seară, pentru a preveni apariţia unui nou conflict, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite