Bucureşti: Doar doi spectatori la film de 5 lei la Scala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scaunele incomode, mirosul rânced şi tavanele inundate îi îndepărtează pe bucureşteni de cinematografele de stat.

Vara aceasta, campania „Filme la 5 lei“ iniţiată la Patria şi Scala adună cu greu la fiecare reprezentaţie de seara 10 spectatori, ceea ce în opinia RomâniaFilm reprezintă o „invazie“.

Din luna august, la casele de bilete ale sălilor de cinema de pe Bulevardul Magheru a apărut un nou afiş: „Redescoperiţi filmul cu tarif unic miercuri şi joi la 5 lei“. Dacă la reprezentaţia de seara se adună aproape 10 spectatori, la orele prânzului nu intră mai mult de două persoane în sala de proiecţie.

Ieri, la ora 14.30, la sala de la cinema Scala a fost programat filmul „Una-i blondă, alta-i şi mai blondă“ cu Pamela Anderson şi Denise Richards în rolurile principale.

Singurele persoane care şi-au făcut apariţia au fost un bărbat în vârstă de 50 de ani şi nepoţelul lui. Pregătiţi cu mâncare şi sucuri, spectatorii s-au instalat în faţa ecranului. „Am intrat pentru că este răcoare şi nu-mi place căldura. Sala asta e învechită, miroase urât şi ar face bine să mai schimbe ceva pe aici, adică totul“, a spus Mihai Irimia.

„Vine lumea!“

În mod paradoxal, pentru salariaţii cinematografelor zece spectatori înseamnă o adevărată „avalanşă“, iar dacă aşteaptă 30 de persoane la un film deja înseamnă că în sală este aglomeraţie mare.

„Merge mai bine de când avem oferta asta cu 5 lei. Vine lumea! Săptămâna asta am avut câte 10, 12 oameni în sală. Despre filmul  Curtezana s-au interesat deja foarte mulţi, aşa că sperăm ca săptămâna viitoare să vină peste 30 de persoane la fiecare spectacol“, a declarat Vasilica Marin, de la casă de bilete a cinematografului  Patria.

Preţ de vară, săli goale

Deşi nu se mai anulează spectacole, situaţia nu este îmbucurătoare. Aproximativ zece persoane într-o sală cu o capacitate de peste 1.000 de locuri nu este o imagine încurajatoare. Preţul „estival“, de 5 lei, este valabil şi în luna august, aşa că mai sunt câteva filme de văzut. Luni şi marţi reducerea se aplică la Cinema Patria, iar miercuri şi joi la Cinema Scala.

Program cinema Patria şi Scala

6 august
Patria: Puicuţe sălbatice îndrăgostite (2006)
Scala: Una-i blondă, alta şi mai blondă (2007)
7-13 august
Patria: Curtezana (2009)
Scala: Secret de familie (2007)
14-20 august
Patria: Inju, bestia din umbră (2009)
Scala: Oul (2007)
21-27 august
Patria: Bruno (2009)
Scala: Prietenii otrăvite (2006)
28 august-3 septembrie
Patria: Che Argentinianul (2009)
Scala: Amurg (2009)

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite