Bucureşti: Şase maşini părăsite, pe o distanţă de 100 de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania ziarului „Adevărul de Seară” privind fenomenul maşinilor abandonate pe străzile şi trotuarele Capitalei continuă cu povestea autovehiculelor uitate în cartierul Primăverii. Pe strada Emanoil Porumbaru, în aproiere de Bulevardul Kiseleff, stau aliniate şase maşini abandonate de mai bine de un an.

Zona cu pricina, în apropiere de casa în stil gaudian de pe strada Emanoil Porumbaru, pare un cimitir de maşini: toate cele şase automobile se află aliniate pe o distanţă de până în 100 de metri. Practic, în acest perimetru sunt mai multe automobile părăsite decât cele folosite.
Maşinile, aflate într-o stare deplorabilă, „păzesc” trotuarul din cartierul Primăverii de mai bine de un an.

Un băiat deţine trei dintre vechituri

Dacă doriţi să vizitaţi „expoziţia rablelor”, o puteţi face venind dinspre strada Ion Mincu către strada I. Cantacuzino, sau invers, depinde de cum aveţi traseul.
Dacă alegeţi prima variantă, înainte de intersecţia Emanoil Porumbaru cu Draghiceanu, vă întâmpină un Jaguar Sovereign bleumarin, fără număr de înmatriculare, cu capota zgâriată şi tapiţeria smulsă.
Următorul exponat este tot un Jaguar, de data aceasta model Sovereign XJ6, cu cauciucurile desumflate şi cu număr roşu, de Satu Mare. După două maşini englezeşti, urmează una italiană: un Fiat roşu din 1965, într-o stare mai bună, dar tot nefuncţională.
„Ştiu că aparţin toate trei unui vecin din zonă, dar nu le-a mai folosit de mai bine de un an. Vrea să le vândă. Dar cine să le cumpere, în starea în care se află? Oricum, sper să le ia cineva, că ne ocupă degeaba locurile de parcare”, a spus Mircea Danea, unul dintre vecinii din zonă.
Maşinile au preţurile afişate pe lunetă: Fiatul îl puteţi achiziţiona cu 2.150 de euro şi Jaguarurile le puteţi lua la superofertă: două la preţ de una – 4.850 de euro.

Doamnă, v-aţi uitat rablele!

Expoziţia de vechituri continuă în dreptul intersecţiei cu strada Draghiceanu, cu un Tico plin de frunze uscate, probabil adunate pe parcursul a mai multor ani, şi cu toate cauciucurile desumflate. Cei din zonă spun că nu ştiu cui aparţine.
Dacă nu v-aţi plictisit încă, puteţi „admira” mai departe un Oltcit cu roţile pline de noroi şi cu pături pe locurile din spate, probabil de la ultimul picnic. Într-un final, promenada printre rable se încheie cu o Panorama CL, cu număr de Dâmboviţa, plin de rugină. „Ultimele două maşini aparţin unei doamne care a stat în casa părăsită în faţa căreia sunt parcate. Ea a fost evacuată, dar se pare că a uitat să îşi ia şi maşinile”, s-a plâns Alexandru Ripcea, nemulţumit de faptul că se ocupă locuri de parcare fără sens.


 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite