Sărbători de criză: Bradul "made in China" costă doar 20 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decoraţiunile pentru pomul de Crăciun costă în Dragonul Roşu de două ori mai puţin decât în alte magazine. Marele complex comercial din Voluntari este invadat în această perioadă de peste 10.000 de clienţi.

A început febra cumpărăturilor în mega bazarul de la marginea Capitalei! Au mai rămas doar trei zile până la Crăciun iar bucureştenii au dat buzna „la chinezi“, ademeniţi de preţurile fără concurenţă.
De departe cele mai bine vândute produse sunt acum decoraţiunile pentru brad şi jucăriile care dispar de pe rafturi cât ai spune „made in China“. Căci de-acolo vine toată marfa, mai exact din Shangai.

china

Iar dacă aţi lăsat pe ultima sută de metri împodobitul pomului de iarnă, în mega shop-ul din Dragonul Roşu veţi găsi, de exemplu, un set de cinci globuri la preţul de 3 lei, beteală la doar 2 lei, instalaţie de brad la 5 lei, iar pentru un brad artificial de 150 de centimetri nu trebuie să scoateţi din buzunar decât 10 lei. Asta înseamnă 20 de lei tot tacâmul.

Mai scump în hipermarketuri

Nu aceleaşi preţuri le veţi găsi însă în hipermarketuri, cum ar fi Carrefour, unde de exemplu beteaua ajunge la 12 lei, un set de patru globuri – la 5 lei, cea mai ieftină instalaţie costă 12 lei, iar un braduţ artificial, de 150 de centimetri are preţ de 25 de lei. Mai există varianta marilor magazine, precum Real, care vă oferă un brad gata împodobit, pentru un preţ de 30 de lei, dar fără instalaţie.

„Tocăniţă“ de străini în Voluntari

Iar dacă vă decideţi să bateţi drumul până în Voluntari să cumpăraţi chinezării, veţi găsi nu doar decoraţiuni foarte ietine, ci şi cadouri. De exemplu jucăriile din pluş costă 2 lei bucata, iar ornamentele din răşină, lucrate tot în China, undeva între 8 şi 15 lei.
Nu doar bucureştenii se înghesuie la cumpărturi aici, nici străinii nu îi lasă pe comercianţii din Dragonul Roşu să respire. „Vin tot felul, bulgari, olandezi, polonezi sau moldoveni şi îndeasă decoraţiuni în dubiţe. Unii pentru a le comercializa mai departe, alţii vin cu lista făcută pentru tot neamul“, ne-a declarat Mihai Luca, supervizorul magazinului.

Complexul va fi deschis până vineri, între ora 5.50 şi 14.00, pentru că la ora aceasta, în fiecare zi, chinezii se aprovizionează cu marfă.

Întrebaţi ce vor face de sărbători, aceştia ne-au mărturisit că aproape şi-au însuşit din ritualurile noastre şi că vor sărbători în stil românesc.  „Am învăţat să gătesc sarmale şi cozonac, iar de Crăciun voi lua masa cu prietenii mei din România şi voi aştepta colindătorii“, spune Lolo, o chinezoaică de 28 de ani, care stă în Bucureşti de aproape zece ani.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite