Sărbătoarea salvatorilor de vieți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiul de la Maternitatea Giuleşti sau de la Complexul Comercial Dragonul Roşu care s-au produs anul trecut şi impactul dintre un autobuz şi o maşină, accident soldat cu şapte răniţi pe strada Toporaşi din Capitală de anul acesta, sunt doar cîteva din cazurile majore la care echipajele SMURD Bucureşti au intervenit pentru salvarea victimelor.


 Astăzi, Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti a împlinit trei ani de la înfiinţare. Printre invitaţi s-a aflat şi şeful Brigăzii de Pompieri din Paris, generalul Glin Gilles.

Numai anul trecut, echipajele medicale au intervenit la 64.751 de cazuri, cele mai multe dificile şi la care a fost nevoie de acordarea primului-ajutor.

Şeful Unităţii de Primire Urgenţă Floreasca, medicul Bogdan Opriţa a vorbit despre realizarea pentru prima dată a unei statistici a cazurilor de salvare vieţi omeneşti după resuscitare şi care au avut reuşită în 17% din cele 1.690 de cazuri.

Medicul Opriţa a dat ca exemplu şi o salvare „minune“ a unei tinere de 20 de ani care a fost resuscitată de un echipaj SMURD Bucureşti în urma unui stop cardio-respirator, iar într-o săptămână a fost externată fără alte probleme din spital.

La rândul său, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, mentorul înfiinţării SMURD România, doctorul Raed Arafat a vorbit despre dotările care se vor face în următorii ani pentru perfecţionarea serviciului de salvare vieţi omeneşti.

„Anul acesta câteva sute de maşini de intervenţie vor fi achiziţioate, timp în care vrem să nu mai existe judeţ fără servicii SMURD“, a mai spus Arafat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite