Sărbătoarea pompierilor ține aproape o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii“ al Municipiului Bucureşti va desfăşura între 10 și 15 septembrie o serie de manifestări prilejuite de împlinirea a 163 de ani de la Bătălia de Dealul Spirii şi sărbătorirea Zilei Pompierilor din România.

Astăzi, în zona Palatului Parlamentului, are loc o competiţie sportivă - Crosul pompierilor - ediţia a VI-a - 2011, la care pot participa toate categoriile de vârstă, reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi ai altor instituţii ale administraţiei publice locale;

Tot astăzi, între orele 9.00 și 17.00 în Parcul Izvor este programată o expoziţie de tehnică de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dealu Spirii al Municipiului Bucureşti.

Sărbătoarea pompierilor va continua pe 13 septembrie la Monumentul Eroilor Pompieri amplasat în rondul din faţa Hotelului Marriott, unde se va ține un ceremonial militar și se vor depune coroane şi jerbe de flori. Pe 14 septembrie este organizat Ziua Porţilor deschise pentru copii, între orele 9.00 și 17.00, iar de la ora 13.00 are loc un ceremonial de depunere de coroane şi jerbe de flori la monumentul din faţa Detaşamentului de Pompieri Vitan.

Pe data de 15 septembrie vor fi desfășurate depuneri de coroane şi jerbe de flori la cimitirul din incinta Bisericii 'Sfântul Gheorghe' din Calea Plevnei nr. 122, sector 6 și la mormântul căpitanului Pavel Zăgănescu din Cimitirul Bellu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite