Sărbătoare nemţească în Parcul Tineretului cu bere şi bucate care-ţi lasă gura apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima ediţie  a Festivalului Oktoberfest, un eveniment cu tradiţie în Germania, a început aseară, în Parcul Tineretul din sectorul 4

Berea este una dintre băuturile preferate de bucureşteni, astfel că, imediat după deschidere, câteva sute de oameni au şi venit să guste din sortimentele de bere. Participanţii au adus multă bere pentru toate gusturile: brună, blondă, fără alcool  sau dietetică.

„Suntem mândri că suntem primii care aducem în România o specialitate de bere bavareză cu o vechime de 150 de ani. Este un sortiment pe care am lansat-o oficial la acest târg şi care va fi disponibilă în preajma sărbătorilor de iarnă“, a declarat George Mitroi, reprezentantul unei firme din domeniu.
Vizitoatorii au mai fost îmbiaţi aseară şi cu saramură de crap, pulpe de pui la grătar, cârnaţi de vânat, mititei, frigărui, ciolan cu varză şi cârnăciori nemţeşti. „Mă simt foarte bine, mai ales că am venit aici după o zi de muncă. Berea este cam caldă, dar vreau să o încerc pe cea rusească. Voi veni şi sâmbătă cu familia, pentru că este relaxant“, a declarat Florin Neagoe, un bucureştean în vârstă de 52 de ani.

Şuie Paparude în concert

Atmosfera va fi animată în fiecare seară, de la ora 20.00, de formaţii precum Spitalul de Urgenţă, Şuie Paparude şi Karpaten Show. Curioşii şi gurmanzii vor putea degusta aici diferite sortimente de mâncare nemţească, pregătite ca la carte, dar şi o mulţime de tipuri de bere produse în Germania. Weismainer, Uerige, Leikeim, Monchshof, Kapuziner, Hacker-Pschorr, Maisel Weisse, Krombacher, AnkerBrau, Paulaner, Bernard, Kozel sunt doar o parte dintre mărcile de bere puse la dispoziţia bucureştenilor.

„Berea ce se va servi la Bucureşti este acelaşi tip de băutură care se serveşte şi la Oktoberfest-ul din Germania“, a spus Bogdan Stroescu, unul dintre organizatorii evenimentului. Pe lângă standurile  cu bere şi mâncare, vor putea fi admirate obiecte de artizanat, bijuterii şi chiar instrumente muzicale. Cei prezenţi la Oktoberfest vor avea parte şi de spectacole de percuţie, pantomimă şi stand-up comedy.





București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite