Sara Roman, vedeta de la Itsy-Bitsy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La cei nouă ani ai săi, Sara Roman este deja cunoscută în lumea prichindeilor: face emisiuni la Radio Itsy-Bitsy şi tocmai a absolvit primul modul al Şcolii Micilor Vedete a surorilor Ema şi Ariana Pendiuc.

Cu un zâmbet larg şi cu o claritate uimitoare, micuţa Sara îşi împleteşte limba pe cuvintele încâlcite ale exerciţiilor de dicţie. Te ameţeşte, te poartă printre consoane dure şi vocale închise sau deschise, fără greşeală.

Acum a terminat modulul de începători al Şcolii Micilor Vedete, dar Sara şi-a început „cariera de vedetă” la radioul pentru copii „Itsy-Bitsy”, unde îi pune în încurcătură pe realizatorii emisiunii cu propoziţiile sale încâlcite, spune pe vârful limbii. „Tata a auzit un post de radio pentru copii, la un moment dat, în maşină. A venit acasă, a căutat frecvenţa, 99,3 FM, şi de atunci am devenit ascultătoare fidelă a radioului Itsy-Bitsy. Apoi am ajuns să fac vreo zece emisiuni la Zăpă şi vreo cinci la Adriana Titieni”, povesteşte Sara.

Când era mică, Sara era un copil foarte timid. „Se ascundea în spatele firului de la telefon ca să nu o văd, când spunea câte ceva”, îşi aminteşte mama Sarei.

În timp, defectul micuţei s-a transformat într-o calitate. Acum nu are nicio problemă să se manifeste în faţa camerei de luat vederi. Acesta a fost şi primul lucru pe care l-a învăţat la Şcoala Micilor Vedete, alături de ceilalţi 23 de copii.

„La casting mi-am făcut o scurtă prezentare şi am spus nişte exerciţii de dicţie, iar când am început cursurile, am interpretat în faţa camerei. A trebuit să fim veseli, trişti şi să spunem o poezie în diferite stări”, povesteşte Sara despre experienţa pe care a avut-o ea în faţa camerei de filmat. A învăţat să-şi învingă timiditatea şi să-şi folosească atuurile sale pentru a câştiga simpatia publicului.

Balerina

Cursurile Şcolii Micilor Vedete s-au încheiat cu realizarea unui film, „Aventurile micilor vedete”, turnat în Parcul Kiseleff, ai cărui protagonişti au fost înşişi învăţăceii. Sara a avut rolul unei balerine şi a fost prima filmare oficială la care a luat parte şi care a fost prezentată la un festival internaţional de film. „Aventurile micilor vedete”, realizat de şcoala  surorilor Pendiuc, participă la Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi Kinodiseea, desfăşurat între 24 şi 30 septembrie 2010.  „În film eu trebuia să mimez o balerină şi să-i încurajez pe ceilalţi copii să continuăm să căutăm steguleţul roşu: «Trebuie să continuăm, sunt sigură că nu mai e mult!». Asta era o replică pe care o spuneam eu în film”, povesteşte micuţa Sara.

Pe lângă actorie, care este visul său chiar de când se ascundea în spatele firului de la telefon, Sara mai are şi alte pasiuni: înotul şi atletismul. Ea practică înotul la Bucharest Sport Club, fiind chiar deţinătoarea unei medalii de aur la înot.

Întrebări şi răspunsuri

Cum trebuie să fie o mică vedetă?

O mică vedetă trebuie să fie dezinvoltă în faţa camerei de luat vederi. Asta am învăţat şi la cursuri.

Îţi doreşti să fii actriţă?

Da, chiar vreau să fiu actriţă. Îmi place foarte mult şi la teatru. Merg des la Teatrul Ţăndărică. Îmi place cum actorii păpuşari dau viaţă păpuşilor la teatru. Încă mă gândesc dacă vreau să fiu o actriţă de cinema sau o actriţă de teatru.

Ce-i place

Sarei îi plac foarte mult animalele, însă la fel de mult îi place să fie în lumina reflectoarelor. „Îmi doream asta încă dinainte de a face cursurile. Dar cel mai mai mult şi mai mult îmi plac exerciţiile de dicţie şi limba română”, mărturiseşte Sara Roman.

Ce nu-i place

Ar putea să enumere o infinitate de lucruri care îi plac, dar când vine vorba de cele care nu-i plac, Sara se găseşte într-o mare încurcătură. Se gândeşte şi îi vine repede ideea,spre disperarea mamei sale: „Nu-mi place să mânânc!”.

Profil
Născută: 17 noiembrie 2000, la Bucureşti
Educaţie: Elevă în clasa a III-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, din Bucureşti
Pasiuni: Înotul, atletismul şi actoria


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite