Săptămâna internaţională a vegetarienilor, serbată în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de state din întreaga lume, printre care şi România, sărbătoresc în această săptămână International Vegetarian Week.

 Cu această ocazie, Societatea Vegetarienilor din România (SVR) organizează în această seară de la ora 19.00, în club Mandala cea de-a doua proiecţie a documentarului „Pământenii“, un film despre filosofia stilului de viaţă vegetarian.

Dur, dar realist, documentarul prezintă, prin imagini surprinse cu camera ascunsă modul în care sunt tratate animalele pentru hrană, modă, distracţie sau experimente ştiinţifice. Intrarea la eveniment este liberă.

Campanie pentru un stil de viaţă sănătos

Grupul de acţiune şi discuţii pe drepturile animalelor a organizat aseară o primă întâlnire în cadrul evenimentului. Au fost dezbătute probleme sociale ca violenţa ce afectează atât animalele, dar şi oamenii şi mediul înconjurător. De asemenea, cu ocazia acestei campanii sunt distribuite şi materiale informative despre avantajele stilului de viaţă vegetarian.

„Evenimentul este o premieră în România.Noi estimăm că sunt peste 20.000 de vegetarieni în toată ţară. Faţă de anii trecuţi, numărul vegetarienilor din Românilor a crescut foarte mult. La noi în organizaţie se înscrie zilnic cel puţin un vegetarian. Până în prezent, avem circa 850 de membri“, a spus Alina Tuică, preşedintele SVR.

International Vegetarian Week se mai sărbătoreşte în ţări ca Albania, Australia, Canada, Franta, Indonezia, Ungaria, Italia, Olanda, Noua Zeelandă, Portugalia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite