Salvarea Bucureşti, în Cartea Recordurilor: Vrea să Înveţe 7.000 de oameni să resusciteze pe Lia Manoliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvarea Bucureşti vrea să intre în Cartea Recordurilor cu un proiect prin care, la data de 28 iulie, de Ziua Salvării, să-i înveţe pe 7.000 de români să facă resuscitare şi să acorde primul ajutor, onform Mediafax. Un concurs similar a fost câştigat în 2010 de mexicani cu 6.577 de persoane participante.

Directorul medical al Societăţii de Salvare Bucureşti (SABI), medicul Cristian Grasu a spus că data probabilă de desfăşurare a acestei acţiuni este 28 iulie 2011, de Ziua Salvării, când se împlinesc 105 ani de la înfiinţarea Societăţii de Salvare Bucureşti şi care, în plus, ar putea fi prima zi naţională a ambulanţei din România.

"Societatea de Salvare Bucureşti iniţiază un demers inedit: 7.000 de români vor învăţa simultan, pe un stadion, cum să facă resuscitare şi cum să acorde primul ajutor. Circa 700 de instructori specializaţi din cadrul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti şi al Societăţii de Salvare Bucureşti le vor explica participanţilor tot ce trebuie să ştie despre suportul vital de bază (SVB). După detaliile tehnice, cursanţii vor trece efectiv la treabă. Astfel, 700 de manechine vor fi pregătite astfel încât candidaţii să poată demonstra că au învăţat tehnicile predate", a explicat, pentru Mediafax, medicul Cristian Grasu.

"Toate kiturile pe care se va face instructajul vor fi ulterior donate celor 40 de Servicii de Ambulanţă din toată ţara şi celor 63 de unităţi de primiri urgenţe din spitalele din România. De asemenea, o iniţiativă legislativă pentru ca 28 iulie să devină Ziua naţională a Ambulanţei a fost deja depusă la Parlamentul României", a adăugat directorul medical.

Organizatorii s-au gândit ca lecţia privind acordarea primului ajutor să se desfăşoare pe Stadionul Naţional "Lia Manoliu", astfel încât acţiunea să marcheze, într-un mod inedit, inaugurarea stadionului.

El a susţinut că aceste cursuri se pot organiza pe Stadionul "Lia Manoliu" chiar şi în condiţiile în care lucrările nu sunt finalizate.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite