Salonul de Fotografie Bucureşti se deschide astăzi la Muzeul Ţăranului Român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a doua ediţie a Salonului de Fotografie Bucureşti va avea loc anul acesta în perioada 19 - 22 mai, la Muzeul Ţăranului Român, în Sala de Oaspeţi, informează instituţia.

Citiţi şi

EXPOZIŢIE-MANIFEST Elena Ceauşescu, aşa cum nu aţi mai văzut-o vreodată

Salonul aduce în atenţia publicului noutăţile în materie de mărci mondiale ale fotografiei. Loc de întâlnire a schimburilor de idei, pasiunilor, informaţiilor, salonul va propune, timp de patru zile, un program deosebit de ateliere, dezbateri, sesiuni foto. Loc de atracţie comercială, la salon vor participa actori importanţi ai pieţei de fotografie şi editori specializaţi, evenimentul bucurându-se în acest an de participarea celor mai importante şcoli de fotografie.

Nu lipsesc concursurile şi expoziţiile de fotografie, surprizele amuzante care fac deliciul publicului larg.
Întâlnirile de la salon aduc sub aceeaşi umbrelă nume sonore din fotojurnalismul românesc, precum Radu Sigheti (Reuters), Lucian Muntean (Adevărul), Bogdan Iuraşcu (Jurnalul Naţional), Daniel Mihailescu (AFP), Petruţ Călinescu, Ovidiu Micsik (Mediafax) şi Andrei Pungovschi.

Personalităţi din zona fotografiei, asociaţii fotografice, şcoli de fotografie şi echipe de tineri dedicaţi fotografiei vor pregăti pentru publicul interesat discuţii, cursuri practice, mese rotunde, lansări de echipamente de profil.

Expoziţia Foto4ALL cuprinde anul acesta 140 de lucrări provenind de la 50 de fotografi care au participat la concursul cu acelaşi titlu.

Vernisajul şi festivitatea de premiere a Foto4ALL se vor desfăşura cu ocazia deschiderii oficiale, joi, 19 mai, de la ora 19.00. Salonul mai prezintă două alte expoziţii, cea a lui Andrei Pungovschi, despre Vama Veche, şi cea a lui Christian Kostyak, despre culisele Operei Naţionale Bucureşti.

Totodată, în cadrul Salonului de Fotografie se desfăşoară un concurs cu premii constând în camere foto. SF Click este un concurs adresat tinerilor, care nu cere profesionalism, nu cere fotografii studiate şi proceduri sofisticate.

"Have fun!" este sloganul acestui concurs care invită pe toţi vizitatorii să fotografieze evenimentele, discuţiile, concertele, instantanee haioase din timpul salonului. Fotografiile vor fi postate pe pagina Facebook a salonului, unde vor fi jurizate.

Cele mai haioase fotografii vor fi premiate cu camere foto de la Benq si Lomography, duminică, orele 17.00, la petrecerea de închidere a salonului, care va începe cu un concert de jazz.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite