Sala Teatrului Excelsior va avea cortină din Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sala de spectacole a Teatrului Excelsior a intrat de astăzi în renovare. Muncitorii făceau primele măsurători, iar administratorii firmei Prothalia se ocupau de scenă.

"Sala va avea 6 metri lăţime, doi "Arlechini" - structuri metalice cu podeţ de lucru, scară şi pasarele, precum şi 11 contrabare mobile, adică cele care vor ridica decorurile. Se va crea şi un buzunar de scenă în partea stângă a scnei", a declarat Georgeta Maşala, directorul firmei Prothalia.

În plus, sala teatrului condus de Ion Lucian va avea o cortină foarte silenţioasă, de 10,8 metri, ce va fi adusă tocmai din Austria, iar tapiţeria scaunelor din sală va fi în ton cu aceasta.

Inginerii conduc lucrările la Teatrul Excelsior

image

3 milioane de lei reabilitarea

Lucrările de reabilitare se ridică la peste 3 milioane de lei şi se vor încheia la 1 aprilie. Sala de spectacole renovată a teatrului ar urma să fie inaugurată cu spectacolul „Vrăjitorul din Oz”.

Teatrul Excelsior a fost înfiinţat la 1 aprilie 1990, cu sprijinul Ministerului Culturii, director fondator al instituţiei fiind Ion Lucian. Denumit "teatrul tuturor copiilor", Excelsior a trecut în 1999 sub autoritatea Consiliului General al Primăriei Municipiului Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite