Safari în Giuleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul va beneficia, în aproximativ doi ani, de un parc zoo care va avea aspectul unei savane africane, în care animalele vor trăi ca în mediul lor natural. Locul noii grădini zoologice va fi la marginea cartierului Giuleşti Sârbi şi va avea o suprafaţă de aproximativ 60 de hectare.

Viitorul amplasament al savanei este la marginea cartierului Giuleşti Sârbi, informează Antena 3. Proiectul va fi finalizat în maximum doi ani, iar locuitorii Bucureştiului  vor putea spune că au o grădină zoologică demnă de o capitală europeană.

Pentru viitoarea grădină, în care se vor organiza cu succes inclusiv aventuri gen safari, au fost deja aduşi mai mulţi specialişti din Europa. Terenul de lângă cartierul Giuleşti Sârbi cuprinde o suprafaţă de zece ori mai mare decât actualul zoo din Băneasa, mai exact aproape 60 de hectare.

Viitoarea grădină zoologică se va învecina, potrivit primarului general Sorin

Oprescu, cu un hipodrom. Terenul parcului zoo este disputat de către administraţia Bucureştiului şi de cea din comuna Chiajna. După mai multe întâlniri, Oprescu împreună cu directorul de la grădina zoologică, Anca Oprea, au căzut de acord asupra înfăţişării parcului zoo: acesta trebuie să arate ca o savană, în care animalele să aibă cât mai mult spaţiu liber.

Directoarea grădinii zoologice de la Băneasa, contactată de reporterii noştri, a precizat că nu poate să vorbească despre proiect fără acceptul Primăriei Capitalei.

În vechiul zoo, doar animale bolnave

După finalizarea noului parc, Oprescu nu ar vrea să renunţe nici la spaţiul din  Băneasa. Pentru a nu ajunge pe mâna “rechinilor” imobiliari, terenul de şase hectare va fi folosit pentru  animalele aflate în carantină.

Fauna pe care o vor putea admira bucureştenii peste doi ani va fi una foarte variată, de la carnivore, erbivore şi până la păsări. 

Modelele din Europa

Cele mai renumite grădini zoologice din Europa, care nu ne duc cu gândul la animale triste sau neîngrijite ori la libertatea îngrădită a acestora, sunt Basel Zoo din Elveţia, care găzduieşte peste 6.000 de specii de animale, Beauval Zoo din Franţa, care găzduieşte cele mai multe specii de păsări, peste 2.000 de exemplare. Berlin Zoological Garden, din Germania, este recunoscută pentru rarităţile expuse, iar Chester Zoo din Anglia este şi cea mai populară grădină zoo.

Aceasta are 44 de hectare. La Praga găsim cea mai mică specie de căprioare din lume, Pudu. Schönbrunner Zoo din Austria este cea mai veche rezervaţie pentru animale din lume.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite