SUPRAVIEŢUITORII Mărturiile vânzătoarei care a scăpat cu viaţă după ce criminalul în serie Ion Rîmaru a lovit-o de trei ori cu toporul în cap!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu 40 de ani, Iuliana Frunzinschi, acum în vârstă de 83 de ani, a fost scalpată şi jefuită de cel mai periculos asasin din istoria Poliţiei Române. Salvarea ei a fost trunchiul de metal al umbrelei pe care o purta, obiect care se află acum la muzeul Ministerului de Interne.

Deşi nu-i este uşor să vorbească despre nenorocirile din viaţa ei, ea pierzându-şi de tânără soţul, poliţist, ucis în misiune, iar mai apoi ambii băieţi, bătrâna a acceptat să acorde un interviu pentru „Adevărul de Seară” cu câteva săptămâni înainte să se împlinească patru decenii de la cea mai grea noapte din viaţa ei. 

O familie cu destin tragic: Iuliana Frunzinschi şi soţul ei, Vasile

image

Bătrâna, ajunsă personaj de carte după ce a scăpat cu viaţă din mâinile lui Ion Rîmaru, cel mai de temut criminal al anilor ’70, a reconstituit cu lux de amănunte scena din noaptea fatidică.  

Citeşte şi povestea „pisicii negre“ de la TAROM: stewardesa care a fentat moartea în două accidente aviatice (fotografii incredibile)

În 1971, Iuliana Frunzinschi era vânzătoare la un magazin din zona Eroilor şi avea pe atunci 42 de ani. Era mamă a doi copii şi văduva unui ofiţer de poliţie ucis într-un stil barbar într-un cinematograf din Capitală, în 1969. Culmea, soţul ei pierise în acelaşi mod în care şi ea a fost aproape să moară: i-a fost zdrobit capul cu o bâtă! 

Află AICI cum şi-a câştigat Rîmaru renumele de “cel mai odios asasin din istoria României”

image

Toate bucureştencele erau avertizate atunci să nu iasă din casă, noaptea, neînsoţite, din cauza unui criminal în serie care ataca pe timp de ploaie pentru a i se şterge urmele.
În seara de 7 mai 1971, ca în orice altă seară normală de lucru, femeia a mers împreună cu una dintre colegele ei la o casierie din zonă pentru a depune banii încasaţi peste zi. Prin ploaie şi-a făcut apariţia, după un copac, un bărbat îmbrăcat în negru cu privire rece.

Urmărită prin ploaie

„S-a uitat în ochii mei, după aia la mâna în care căram geanta cu bani. Era acelaşi bărbat care îmi bătuse în geam, zile la rând, să-i dau drumul în magazin pentru a se încălzi. Era ca o himeră, a disparut imediat”, povesteşte bătrâna care nici prin gând nu-i trecea ce avea să i se întâmple a două zi. Era conştientă de pericolul şi isteria care se crease în urma multiplelor crime comise de un asasin în serie încă neidentificat, dar era convinsă că îl va birui în caz că va fi atacată.

Iuliana Frunzinschi, înainte să fie mutilată de Rîmaru

image

„Le-am spus colegelor mele, chiar cu o seară înainte de atac că eu îl omor cu mâna mea înainte să încerce el”, spunea ea, fără a şti cât de aproape avea să fie acest moment. Ziua următoare, acelaşi traseu, aceeaşi ploaie măruntă care a determinat-o pe vânzătoare să-şi ia însă o umbrelă, deşi distanţa o parcurgea în maxim cinci minute.

În spatele lor a apărut iar Rîmaru, înarmat cu un topor pe care i l-a înfipt în cap, secţionând şi scheletul metalic al umbrelei pe care o ţinea deasupra capului. De fapt, umbrela fost şi cea care i-a salvat viaţa femeii, datorită faptului că a atenuat din forţă lamei. Obiectul se află acum la muzeul din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

„Eram o femeie frumoasă, dar el m-a sluţit”

A picat imediat din picioare şi a leşinat, timp în care colega ei a reuşit să fugă până la primul echipaj de Poliţie. Scena de groază avea însă să mai dureze: ca să fie sigur că femeia a murit, Rîmaru a tras-o de păr până i l-a smuls, pentru a se uita la ochii ei. Apoi a imobilizat-o cu genunchii şi i-a mai aplicat două lovituri de topor în cap, după care a fugit cu geanta de bani şi cerceii ei.

Ca prin minune, a rămas în viaţă şi a fost apoi stabilizată de medicii de la Spitalul 9, care au preluat-o şi au operat-o de urgenţă. Din fericire, de această dată Ion Rîmaru nu a avut timp să-şi urmeze întreg „ritualul”, fiind cunoscut faptul că, după ce ucidea, mutila victimele şi abuza sexual de ele. Şi asta pentru că poliţiştii care se aflau în zonă atunci a intervenit rapid şi l-au somat cu împuşcături să se predea. Doar că acesta s-a aruncat în Dâmboviţa, de unde i s-au pierdut urmele.
A făcut însă o noua victimă, ziua următoare. „În acelaşi salon cu mine a fost adusă o chelneriţă cu toţi dinţii scoşi, cu lovituri la cap şi cu limbă tăiată. Nu mai era om”, a povestit Iuliana Frunzinschi.

La prima vedere, pe faţa nu i se vede nu nicio cicatrice, însă, dacă îşi da părul la o parte se vede lipsa de substanţă osoasă în toate cele trei zone ale capului amputate.
De fiecare dată când pune mâna pe ele îi mulţumeşte lui Dumnezeu şi varsa lacrimi pentru norocul divin pe care l-a avut. „A vrut să trăiesc. Să ştiţi, eu eram o femeie frumoasă, dar el m-a sluţit, dar măcar sunt în viaţă”, a spus Iuliana Frunzinschi.

Mama criminalului purta cerceii furaţi de Rimaru

Rîmaru a fost prins în urmă unei greşeli colosale. Şi-a pierdut o adeverinţă medicală lângă una dintre victimele sale, pe bază căreia a fost identificat şi arestat. 
La proces a asistat şi Iuliana Frunzinschi, şocată de mărturiile pe care avea să i le facă în faţă criminalul. „Îmi pregătise cumva testamentul. Mi-a spus, râzând, că şi-a dorit foarte mult să mă omoare şi să-mi tăie picioarele, iar cu banii pe care mi i-a luat să-şi construiască o casă în Caracal. Nu avea nicio remuşcare, povestea foarte senin judecătorilor cum mânca bucăţi din sânii femeilor pe care le omora”, a povestit Iuliana Frunzinschi.

La audieri, în sală, au fost şi părinţii lui Ion Rîmaru. Bătrâna a fost şocată însă să vadă atunci la urechile mamei lui cerceii pe care Rimaru îi furase de la ea în timpul atacului.

Poliţiştii au creat un mulaj după muşcătura lui Rîmaru

image

Ba mai mult, femeia susţine că mama criminalului a recunoscut că ştia de faptele abominabile comise de fiul său, şi chiar avea grijă să-i spele hainele murdare de sânge pentru a şterge orice urmă.

Totodată, pe parcursul procesului, criminalul a mai susţinut că de fapt cel care îi alegea victimele era tatăl său, şofer pe RATB.

Mesajul criminalului: „Dragă, te rog, iartă-mă!”

La recurs, Rimaru a cerut insistent să fie adusă Iuliana Frunzinschi pentru a-i cere iertare. "Mi-a zis «Dragă, te rog, iartă-mă!». Judecătorul a intervenit atunci. «Nu dânsa, boule, opinia publică». La care el a ţipat. «Dragă opinie publică, iartă-mă. Sunt tânăr», asta în timp ce era scos din sală cu lanţuri la mâini şi la picioare", spune femeia.
Pe  cât de odioase au fost crimele lui Ion Rîmaru, pe-atât de surprinzătoare au fost concluziile medicilor psihiatri, care au susţinut ca toate crimele le-a făcut cu discernământ. 

„Vreau să traiesc”

Rîmaru a fost condamnat la moarte pentru trei crime, o tentativă de omor, cinci violuri îi patru tâlharii. La tragere a participat şi a tras locotenentul Ioan Santea. Ultimele cuvinte ale criminalului  au fost „Vreau să trăiesc!”. Fără  milă însă, a fost ciuruit...

„A fost o tragere excepţională. Chiar şi eu, care eram cotat ca un trăgător mediocru m-am apropiat de punctajul maxim. Secretul a fost unul singur: ca şi colegii mei, nu vedeam în ţintă decât pe Ion Rîmaru ”, a declarat imediat dupa execuţie Santea.

Acum, la 40 de ani de la tragedie, Iuliana Frunzinschi se considera o supravieţuitoare,  desi a ramas aproape singura pe lume. Cei doi băieţi,  singurele persoane care au ajutat-o sa depaseasca acel moment, au pierit de tineri.      

image

POVEŞTILE HOTELURILOR DIN CAPITALĂ

image

Pe bucuresti.adevarul.ro, ati putut afla secretele din cele mai cunoscute şi vechi hoteluri, dar şi cele mai i9nteresante poveşti care au marcat istoria acestora.

Griviţa, hotelul cu igrasie şi gândaci unde cânta George Enescu la pian şi unde a murit o faimoasă soprană

(Galerie Foto) Athénée Palace, „Bamboo-ul” din Micul Paris: vezi cum se distrau mondenii Capitalei la recepţii şi ceaiuri dansante

„Welcome to the Hotel Cişmigiu“ – adevărul despre fostul cămin al Facultăţii de Teatru (foto şi video)

Cum s-a transformat reşedinţa arhitectului regelui Carol I în hotelul preferat al lui Beyonce (Galerie foto)

Cum s-a construit primul hotel de cinci stele din România (Fotogalerie)

Bazinul cu valuri de la Lido, „ultima fiţă“ din anii ‘30 (GALERIE FOTO)

CRIME PERFECTE

image

Timp de o săptămână, reporterii „Adevărul de Seară“ v-au prezentat cazuri învăluite în mister şi care a pus la grea încercare experienţa criminaliştilor:

Misterul domnişoarei din tren care a dispărut fără urmă după ce a înjunghiat un student la Medicină

Cine l-a omorât pe afaceristul întors din Canada, care locuia în spatele Guvernului?

Funcţionară de la Vamă, ucisă cu un os de vacă. Vezi portretul-robot al criminalului!

Cine-a înjunghiat-o în inimă pe Lucica „franţuzoaica”, prostituata de lux de lângă Spitalul Colţea?

Reli, văduva nimfomană din Militari, strangulată cu firul de la veioză

Interlopii bucureşteni Puiu şi Pământ, împuşcaţi în ceafă şi aruncaţi la groapa de gunoi

Misteriosul caz 3T: trei prostituate din Budapesta, hăcuite şi mâncate de şobolanii de pe malul Lacului Străuleşti

CÂRCIUMI DE ALTĂDATĂ

image

 „Adevărul de Seară“ v-a arătat şi cum petreceau bucureştenii şi care erau cele mai cunoscute locuri unde se simţeau bine.

Clienţi la Capşa: Barbu, Muşatescu şi Preda. Câţi bani cerea Virgilică pentru o înjurătură!

Delicatese Florescu. Care era vinul preferat al lui Radu Beligan şi unde erau casele conspirative în Capitală

Cum petreceau  „singaporenii“ cu 5 lei pe zi în subsolul unei vechi bucătării din Piaţa Rosetti

Seducătoarele „metrese“ de la Sexy Club, primul bar de noapte din Capitală

Caru’ cu Bere. Cum era recunoscut la berărie ardeleanul Coşbuc de către compatrioţii săi

Unde se cânta „Cu un picior foarte uşor şi cu-o botină de cea mai fină”

Cui i-a aruncat Păstorel Teodoreanu o prăjitură în faţă şi ce politicieni plăteau să vadă striptis la Sexy Club

MARI SEISME

image

Reporterii "Adevărul de Seară" v-au prezentat mărturii şi imagini impresionante de la cele mai devastatoare cutremure care au lovit România.

CUTREMURUL DIN '77 Cum a scăpat cu viaţă nepotul lui Ceauşescu din blocul în care a murit Toma Caragiu

POVEŞTI DE BUCUREŞTI Supravieţuitoarea din blocul Scala: La cutremurul din ‘77 a căzut 10 etaje, în timp ce făcea duş!

POVEŞTI DE BUCUREŞTI Sorin Crainic, supravieţuitorul cutremurului din '77 pentru care a plâns Elena Ceauşescu

POVEŞTI DE BUCUREŞTI Cum a scăpat cu viaţă nepotul lui Ceauşescu din blocul în care a murit Toma Caragiu

EXCLUSIV „Arlechino”, militar salvator la cutremurul din ’77: „Chirurgii operau răniţii în stradă, la lumina farurilor!”

Cutremurul din noiembrie ’40, cel mai puternic din secolul XX, a durat trei minute!

Unde este cel mai bine să stai în timpul cutremurului?

Mari seisme: De ce este Bucureştiul oraşul cel mai afectat de cutremure?

Cutremurele care au lovit România

Gheorghe Mărmureanu: "România, la fel de vulnerabilă ca în 1977!"

Imagini incredibile din Bucureştiul devastat de cutremurul din 1977

MARI DEZASTRE

image

"Adevărul de Seară" v-a prezentat mărturii şi imagini impresionante din istoria Bucureştiului, una dintre cele mai încercate Capitale din Europa lovite în trecut de inundaţii, incendii, cutremure, epidemii, războaie.

Luni, pe bucuresti.adevarul.ro, aţi putut vedea fotografii publicate în premieră cu Bucureştiul acoperit de troiene de 5 metri în iarna lui '54.

Marţi, reporterii "Adevărul de Seară" v-au prezentat imagini şocante şi ce distrugeri au provocat bombardamentele din '44 asupra Capitalei.

Miercuri, aţi putut citi cum a izbucnit cel mai mare incendiu care a distrus peste 2000 de case din Bucureşti .

Prizonierii Marelui Viscol din iarna lui ’54

Un sfert din Capitală a ars în „Focul cel mare“

Joi, v-am prezentat cum a fost ultima mare revărsare a Dâmboviţei: Bucureştiul, acoperit cu apă de trei metri!

Vinerii, aţi aflat cum ciuma lui Caragea "secera" 300 de bucureşteni pe zi

Sâmbătă, v-am povestit despre pǎţaniile boierului Perticari, primul bucureştean pedepsit pentru spiritism

Duminică, v-am descris cum erau pedepsiţi în trecut cei care au bârfit şi au minţit

ISTORII DE AMOR

image

Pe bucuresti.adevarul.ro aţi putut citi şi cele mai savuroase ISTORII DE AMOR din „Micul Paris”.

Luni, reporterii „Adevărul de Seară” v-au prezentat cea mai frumoasă poveste de dragoste din literatura romană.

Marţi, peste 13.000 de cititori au citit pe bucuresti.adevarul.ro despre amantele regilor României.

Miercuri au fost prezentate bordelurile din Bucureştiul interbelic.

Joi aţi putut afla povestea Miţei Biciclista, cea mai celebră damă de consumaţie a Bucureştiului.

Vineri aţi putut citi despre viaţa sentimentală tumultoasă a crailor de altădată.

Sâmbătă, reporterii „Adevărul de Seară” v-au prezentat povestea de dragoste dintre compozitorul George Enescu şi soţia sa, Maria, care şi-a turnat acid pe faţă de dorul lui şi al lui Nae Ionescu.

Duminică, cititorii care au intrat pe bucuresti.adevarul.ro au putut afla câteva dintre cele mai spectaculoase cazuri de sinucideri din dragoste, din rândul scriitorilor români.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite