SUPRAVIEŢUITORII Drama unei foste gimnaste: spulberată pe zebră de un șofer grăbit și băgată în comă, învaţă din nou să vorbească şi să meargă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul lunii martie 2010, Oana Gâdea (16 ani) a fost grav rănită pe o trecere de pietoni din zona Aviaţiei din Capitală de către un şofer de 33 de ani. După mai multe zile de comă, eleva a fost obligată să lupte pentru o viaţă normală. S-a întors la şcoală, iar optimismul şi ambiţia o ajută să meargă mai departe.

CITEȘTE ȘI : Povestea Dariei, fetița care a scăpat nevătămată după ce a „zburat” de la etajul opt fiindcă voia bomboane gumate!

Oana Gâdea era, până la accidentul rutier din 5 martie 2010, o fată plină de viaţă, o elevă dornică de performanţă şi care îşi uimea profesorii prin inteligenţa şi dorinţa de a se remarca. Și acum, este la fel de veselă, doar că are de trecut un obstacol.
 
Puterea fantastică de care a dat dovadă de la început a ajutat-o să treacă peste “cumpăna vieţii”, ziua fatidică în care a fost spulberată de o maşină, pe drumul spre casă.

Tânăra, elevă la Colegiul Naţional Sfântul Sava din Capitală  traversa strada, printr-un loc special amenajat, din dreptul staţiei de metrou „Aurel Vlaicu”, când a fost spulberată de un şofer care nu a acordat prioritate pietonilor.

image

Mărturiile vânzătoarei care a scăpat cu viaţă după ce criminalul în serie Ion Rîmaru a lovit-o de trei ori cu toporul în cap!

Adolescenta a ajuns la Spitalul Floreasca cu un diagnostic pesimist: traumatism cranio-cerebral sever.

A fost internată în stare de inconştienţă în Secţia de Terapie Intensivă, în grija medicului Irina Grecu şi a fost operată de neurochirurgul Gabriel Dascălu.

Medicii au ținut-o în comă indusă pentru a trece peste orele critice, medici care s-au declarat la început rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire, dar despre care atât fata, cât şi părinţii săi spun că au fost extraordinari.

“Am noroc pentru că nu-mi mai amintesc nimic din momentul accidentului. Totul în minte mea este un vid”, a declarat acum eleva care a stat mai multe luni internată în spital.

Trezirea la viaţă pe un drum nou

Viaţa elevei, care a făcut gimnastică timp de șapte ani, s-a schimbat complet şi doar ambiţia a ajutat-o să o ia de la capăt după ce s-a trezit la viaţă şi a învins moartea.

Povestea „pisicii negre“ de la TAROM: stewardesa care a fentat moartea în două accidente aviatice (fotografii incredibile)


Chiar dacă îşi doreşte o anumită libertate, o adolescenţă petrecută alături de cei de vârsta ei, cu escapade la cinematograf sau în oraş, trebuie să accepte să fie însoţită de mamă pretutindeni, pe drumul spre şcoală sau la centrul de recuperare.

S-a întors la şcoală chiar din septembrie anul trecut, la insistenţele sale, alături de colegii, dar şi de profesorii săi care au susţinut-o şi ajuta-o mult după accident. 



După ce a fost grav rănită pe trecerea de pietoni, colegii Oanei de la Colegiul Naţional Sfântul Sava au fost alături de ea, iniţiind o campanie de strângere de fonduri.

Mai mult, conducerea Colegiului Naţional Sfântul Sava a decis chiar ca întreaga clasă să se mute la parterul clădirii astfel încât eleva să ajungă mai uşor la ore. 

Şi asta, pentru că după accidentul de anul trecut, a fost nevoită să o ia de la capăt precum un bebeluş care învaţă să meargă şi să vorbească.

Deși a trecut un an de când a început recuperarea, mai are multe de făcut până cât să redevină o fată normală din toate punctele de vedere.

Şi nu îi este uşor să se trezească la ora 6.00 pentru a merge zilnic la recuperare, apoi la cursuri şi înapoi acasă, după lăsarea întunericului.

Procesul se lasă aşteptat

Cu gândire matură , Oana este revoltată că legea circulaţiei rutiere a fost modificată astfel încât şoferi precum cel care a nenorocit-o pe ea, să scape uşor de pedeapsă.

Asta după ce, la începutul acestei săptămâni, senatorii au votat ca depăşirea vitezei legale cu maximum 20 km/h, vorbitul la mobil şi nepurtarea centurii de siguranţă să fie sancţionate cu avertisment la prima abatare.

“Mă revoltă mult acest lucru pentru că ştiu că acea persoană, pentru că nu-l pot numi om, e liber”, a declarat adolescenta. Procesul şoferului care a accidentat-o încă nu a început, iar dosarul se află încă în sertarul unui procuror.

„Ne simţim într-un fel privilegiaţi, dacă se poate spune aşa, de faptul că dosarul nu s-a pierdut undeva la poliţie. Poliţiştul care a efectuat cercetarea s-a dovedit unul cu inimă, mai ales că avea şi el copii acasă şi a realizat, într-un fel, ce înseamnă această suferinţă pentru noi”, spun părinţii fetei.

Adrian Voloc, şoferul de 33 de ani care a trimis-o pe Oana pe patul de spital, s-a ales cu permisul suspendat şi cu un dosar de cercetare înaintat către Parchet.

image

Polițiștii declarau atunci că el nu se afla la prima abatere de la legislaţia rutieră, având numeroase amenzi contravenţionale pentru neacordare de prioritate şi pentru viteză excesivă.

Voloc a devenit agresiv atunci când jurnaliştii de la „Adevărul de Seară“ au încercat să vorbească cu el după producerea accidentului.

Aura protectoare a Oanei

După accident, Oana a început recuperarea la “Centrul Naţional Medical de Recuperare neuro-psiho-motorie pentru copii Nicolae Robănescu” cu sprijinul conf.dr. Liliana Pădure şi a cadrelor medicale de aici, iar o perioadă a fost la tratament şi la o clinică din Germania.

Mama Oanei, Liliana Gâdea a fost nevoită să intre forţat în concediu fără plată pentru a putea avea grijă de fiica sa, inclusiv la traversarea străzii, o însoţeşte pretutindeni.

“Cred că Oana are o aură protectoare. A fost şi este înconjurată de oameni extraordinari care ne-au ajutat să trecem peste acest necaz”, a spus mama.

Greutăţile prin care trec din cauza unui lucru nedorit aproape că i-au stors de puteri, dar sunt însufleţiţi de dorinţa Oanei de a lupta.

Deşi înainte de tragedie, dorinţa elevei acum în clasa a X-a era să-şi aleagă o carieră în poliţie, acum va trebui să facă o nouă alegere pentru ca să nu fie nevoie de o probă sportivă pe care deocamdată îi este imposibil să o susţină.

Tratamentele şi medicamentele de care Oana are nevoie, s-au dovedit extrem de costisitoare, dar şi-au dorit ca fiica lor pe care au învăţat-o pe când era un bebeluş să meargă pentru prima oară şi să spună primele cuvinte.

Îşi doresc să o poată face să trăiască din nou, să o ia de la capăt pentru a doua oară în viaţă, la doar câteva luni, înainte de a împlini 18 ani.

image

POVEȘTILE HOTELURILOR DIN CAPITALĂ

image

Pe bucuresti.adevarul.ro, ati putut afla secretele din cele mai cunoscute și vechi hoteluri, dar și cele mai i9nteresante povești care au marcat istoria acestora.

Griviţa, hotelul cu igrasie și gândaci unde cânta George Enescu la pian și unde a murit o faimoasă soprană

(Galerie Foto) Athénée Palace, „Bamboo-ul” din Micul Paris: vezi cum se distrau mondenii Capitalei la recepţii şi ceaiuri dansante

„Welcome to the Hotel Cişmigiu“ – adevărul despre fostul cămin al Facultăţii de Teatru (foto şi video)

Cum s-a transformat reşedinţa arhitectului regelui Carol I în hotelul preferat al lui Beyonce (Galerie foto)

Cum s-a construit primul hotel de cinci stele din România (Fotogalerie)

Bazinul cu valuri de la Lido, „ultima fiţă“ din anii ‘30 (GALERIE FOTO)

CRIME PERFECTE

image

Timp de o săptămână, reporterii „Adevărul de Seară“ v-au prezentat cazuri învăluite în mister și care a pus la grea încercare experiența criminaliștilor:

Misterul domnişoarei din tren care a dispărut fără urmă după ce a înjunghiat un student la Medicină

Cine l-a omorât pe afaceristul întors din Canada, care locuia în spatele Guvernului?

Funcţionară de la Vamă, ucisă cu un os de vacă. Vezi portretul-robot al criminalului!

Cine-a înjunghiat-o în inimă pe Lucica „franţuzoaica”, prostituata de lux de lângă Spitalul Colţea?

Reli, văduva nimfomană din Militari, strangulată cu firul de la veioză

Interlopii bucureşteni Puiu şi Pământ, împuşcaţi în ceafă şi aruncaţi la groapa de gunoi

Misteriosul caz 3T: trei prostituate din Budapesta, hăcuite şi mâncate de şobolanii de pe malul Lacului Străuleşti

CÂRCIUMI DE ALTĂDATĂ

image

 „Adevărul de Seară“ v-a arătat și cum petreceau bucureștenii și care erau cele mai cunoscute locuri unde se simțeau bine.

Clienţi la Capşa: Barbu, Muşatescu şi Preda. Câţi bani cerea Virgilică pentru o înjurătură!

Delicatese Florescu. Care era vinul preferat al lui Radu Beligan şi unde erau casele conspirative în Capitală

Cum petreceau  „singaporenii“ cu 5 lei pe zi în subsolul unei vechi bucătării din Piaţa Rosetti

Seducătoarele „metrese“ de la Sexy Club, primul bar de noapte din Capitală

Caru’ cu Bere. Cum era recunoscut la berărie ardeleanul Coşbuc de către compatrioţii săi

Unde se cânta „Cu un picior foarte uşor şi cu-o botină de cea mai fină”

Cui i-a aruncat Păstorel Teodoreanu o prăjitură în faţă şi ce politicieni plăteau să vadă striptis la Sexy Club

MARI SEISME

image

Reporterii "Adevărul de Seară" v-au prezentat mărturii şi imagini impresionante de la cele mai devastatoare cutremure care au lovit România.

CUTREMURUL DIN '77 Cum a scăpat cu viaţă nepotul lui Ceauşescu din blocul în care a murit Toma Caragiu

POVEŞTI DE BUCUREŞTI Supravieţuitoarea din blocul Scala: La cutremurul din ‘77 a căzut 10 etaje, în timp ce făcea duş!

POVEŞTI DE BUCUREŞTI Sorin Crainic, supravieţuitorul cutremurului din '77 pentru care a plâns Elena Ceauşescu

POVEŞTI DE BUCUREŞTI Cum a scăpat cu viaţă nepotul lui Ceauşescu din blocul în care a murit Toma Caragiu

EXCLUSIV „Arlechino”, militar salvator la cutremurul din ’77: „Chirurgii operau răniţii în stradă, la lumina farurilor!”

Cutremurul din noiembrie ’40, cel mai puternic din secolul XX, a durat trei minute!

Unde este cel mai bine să stai în timpul cutremurului?

Mari seisme: De ce este Bucureştiul oraşul cel mai afectat de cutremure?

Cutremurele care au lovit România

Gheorghe Mărmureanu: "România, la fel de vulnerabilă ca în 1977!"

Imagini incredibile din Bucureştiul devastat de cutremurul din 1977

MARI DEZASTRE

image

"Adevărul de Seară" v-a prezentat mărturii şi imagini impresionante din istoria Bucureştiului, una dintre cele mai încercate Capitale din Europa lovite în trecut de inundaţii, incendii, cutremure, epidemii, războaie.

Luni, pe bucuresti.adevarul.ro, ați putut vedea fotografii publicate în premieră cu Bucureştiul acoperit de troiene de 5 metri în iarna lui '54.

Marți, reporterii "Adevărul de Seară" v-au prezentat imagini șocante și ce distrugeri au provocat bombardamentele din '44 asupra Capitalei.

Miercuri, ați putut citi cum a izbucnit cel mai mare incendiu care a distrus peste 2000 de case din Bucureşti .

Prizonierii Marelui Viscol din iarna lui ’54

Un sfert din Capitală a ars în „Focul cel mare“

Joi, v-am prezentat cum a fost ultima mare revărsare a Dâmboviţei: Bucureştiul, acoperit cu apă de trei metri!

Vinerii, aţi aflat cum ciuma lui Caragea "secera" 300 de bucureşteni pe zi

Sâmbătă, v-am povestit despre pǎţaniile boierului Perticari, primul bucureştean pedepsit pentru spiritism

Duminică, v-am descris cum erau pedepsiți în trecut cei care au bârfit şi au minţit

ISTORII DE AMOR

image

Pe bucuresti.adevarul.ro aţi putut citi şi cele mai savuroase ISTORII DE AMOR din „Micul Paris”.

Luni, reporterii „Adevărul de Seară” v-au prezentat cea mai frumoasă poveste de dragoste din literatura romană.

Marţi, peste 13.000 de cititori au citit pe bucuresti.adevarul.ro despre amantele regilor României.

Miercuri au fost prezentate bordelurile din Bucureştiul interbelic.

Joi aţi putut afla povestea Miţei Biciclista, cea mai celebră damă de consumaţie a Bucureştiului.

Vineri aţi putut citi despre viaţa sentimentală tumultoasă a crailor de altădată.

Sâmbătă, reporterii „Adevărul de Seară” v-au prezentat povestea de dragoste dintre compozitorul George Enescu şi soţia sa, Maria, care şi-a turnat acid pe faţă de dorul lui şi al lui Nae Ionescu.

Duminică, cititorii care au intrat pe bucuresti.adevarul.ro au putut afla câteva dintre cele mai spectaculoase cazuri de sinucideri din dragoste, din rândul scriitorilor români.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite