SUPRAVEGHERE De Crăciun, poliţiştii au semnat amenzi de zeci de mii de lei şi au reţinut infractori, cerşetori şi bătăuşi în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 de poliţişti locali au asigurat, de Crăciun, ordinea şi liniştea publică în Capitală, anunţă un comunicat al Primăriei Capitalei.

Alături de Poliţia Naţională şi Jandarmerie, poliţiştii locali au efectuat, în tot Bucureştiul, misiuni de patrulare, intervenţii pentru aplanarea scandalurilor ori au „curăţat” zone importante ale Capitalei de cerşetori sau comercianţi ilegali. Sancţiunile aplicate de poliţiştii locali în sectoarele Capitalei au fost de peste 700, marea majoritate fiind pentru tulburarea ordinii publice sau comerţ neautorizat.

Sectorul 5 a fost unul ”activ” în perioada Crăciunului. Aici, 120 de poliţişti locali  au intervenit pentru stingerea  câtorva zeci de scandaluri, cele mai multe pornite de la consumul excesiv de alcool.

O bătaie a fost oprită de poliţiştii locali după ce doi vecini s-au luat la pumni, în Ajunul Crăciunului, din pricina locului de parcare.  Alte două persoane – care îşi tamponaseră uşor autoturismele în zona pieţei Rahova – şi-au lăsat maşinile în stradă şi s-au luat la pumni. Au fost despărţite imediat de o echipă de intervenţie a Poliţiei Locale Sector 5.

Pomana porcului, pe uliţa din Ferentari

Tot o echipă de intervenţie din cadrul Poliţiei Locale Sector 5 a dat peste un cetăţean care îşi tăia porcul în mijlocul unei străzi din cartierul Ferentari. 

În acelaşi cartier, poliţiştii locali au aplicat 46 de amenzi potrivit HCGMB numărul 120. Practic, cele 46 de persoane sancţionate au fost surprinse când îşi aruncau gunoaiele pe trotuarul din faţa casei.

Tot în perioada sărbătorilor, poliţiştii locali au organizat acţiuni speciale pentru combaterea cerşetoriei în zonele din apropierea bisericilor şi cimitirelor. Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, a Sectorului 5, a Sectorului 6 şi a Sectorului 2 au instituit patrule speciale cu scopul de a înlătura grupurile de cerşetori „fixate” în zona marilor cimitire şi biserici.

Poliţiştii locali ai Sectorului 2 au „ridicat” peste 70 de cerşetori din stradă şi din zona cimitirelor Reînvierea sau Izvorul Nou. Sărmanii au fost duşi la adăpostul de noapte pentru persoane adulte din Dobroieşti.

Tot Poliţia Locală a Sectorului 2 a reuşit o acţiune specială privind combaterea contrabandei cu ţigări. Pe data de 24 decembrie, echipele poliţiştilor locali au reţinut peste 10 traficanţi de ţigări. Aceştia au fost predaţi Poliţiei Naţionale pentru începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

248 de sancţiuni în sectorul 2

De Crăciun, Poliţia Locală a Sectorului 2 a aplicat 248 de sancţiuni în valoare de 61.235 de lei. Cele mai multe au fost date pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Poliţia Locală a Sectorului 6 a avut în stradă, în perioada sărbătorilor de Crăciun, peste 100 de agenţi care au asigurat liniştea publică. Poliţiştii au aplicat câteva zeci de sancţiuni la Legea 61/1991, iar echipele de intervenţie au fost solicitate în momentul în care, pe data de 25 decembrie, la ora 10.00, un cetăţean aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a blocat intersecţia Bulevardului Iuliu Maniu cu strada Veteranilor. Bărbatul s-a tavalit pe asfalt, i-a scuipat de trecători şi a agresat un bătrân. Poliţiştii locali l-au imobilizat şi l-au predat Secţiei 21 Poliţie.

Bătaie pentru dedicaţii muzicale

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a intervenit în opt zone importante ale Capitalei pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. În centrul Bucureştiului, poliţiştii locali au aplanat peste 20 de scandaluri. Cel mai violent a avut loc în Centrul Istoric, acolo unde, într-un club, câţiva tineri s-au luat la bătaie pe motiv că nu se potriveau la dedicaţii muzicale. Agresorii au fost reţinuţi şi predaţi Poliţiei Naţionale.

Pe bulevardul Unirii, în Ajunul Crăciunului,  au avut loc trei tamponări uşoare care s-au transformat în bătăi între şoferi. Luptele au fost oprite de echipajele de intervenţie ale PLMB. O situaţie specială a avut loc în Parcul Herăstrău, în Ajunul Crăciunului.

Doi minori – unul de 13 ani, celălalt de 15 ani – îşi găsiseră un mod inedit de distracţie: ocheau cuplurile de bătrâni care se plimbau pe aleile parcului şi le bombardau cu petarde. Câtorva „ţinte” li s-a pus în pericol chiar integritatea corporală. „Artileria” a fost oprită de agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti care i-au reţinut pe minori. Asupra acestora au fost depistate peste 40 de petarde, fumigene şi un spray iritant-lacrimogen.

Agenţii de ordine publică ai Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au aplicat în această perioadă peste 40 de sancţiuni contravenţionale pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

În aceste zile, în premieră, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a iniţiat patrularea stradală prin Poliţia Călare. Detaşamentele speciale au supravegheat zonele Dorobanţi, Piaţa Victoriei, Şoseaua Ştefan cel Mare sau Centrul Istoric.

În zona Dorobanţi, unul din detaşamente a reuşit să împrăştie câteva zeci de persoane de etnie rromă care comercializau, fără nicio autorizaţie, artificii şi petarde. Comercianţii şi-au abandonat marfa şi au încercat să părăsească zona, însă au fost reţinuţi de patrulele călare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite