S&S - Hip-hop într-o nouă formulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea „Sfântu’“ Munteanu, membru-fondator al trupei Sotto Inteso, şi Cosmin „Stan“ Stănică au început să cânte împreună în urmă cu doi ani.

Trupa Sotto Inteso a luat naştere în urmă cu 11 ani. Cea mai cunoscută piesă a lor din acea perioadă este „Caterinca“.
Şi acum, când cineva aude de trupă, îşi aminteşte de această piesă şi mai ales de refren: „Vreau să văd paharele în aer,/ Cine nu bea cu noi e un fraier“. „În urmă cu puţin timp, am cântat la un concert de caritate pentru o fetiţă de doi ani care nu are o mânuţă. Lumea încă ştie piesa asta. A fredonat-o toată sala cu noi“, povesteşte Sfântu’.

Până în momentul de faţă, s-au perindat mai mulţi membri în formaţie, dar cel care a rămas mereu este Sfântu’. „În ’99 l-am avut ca partener pe Michele, cu care am şi scos un album în 2000. Apoi a fost Mc. Avaton, care a ales şi el un alt drum după încă un an. Atunci am decis să renunţ la cântat, prea dezamăgit de cei cu care am colaborat“, povesteşte Sfântu.

Bodyguard pentru un diplomat american

Nevoit să-şi găsească ceva de muncă pentru a se descurca cu banii, rapperul s-a angajat ca bodyguard al unui membru al corpului diplomatic american. „Aveam grijă de el, de soţia şi de copilul acestuia. A fost o experienţă foarte tare. Au fost trei incidente minore, dar tot timpul s-a terminat totul ok“, mai spune bucureşteanul.

După ce „a şomat“, după cum îi place să spună, timp de câţiva ani, în 2006 s-a reapucat de muzică şi a lansat un nou album cu o trupă din Arad. Nici de această dată, însă, lucrurile nu au mers bine, aşa că Sfântu’ a renunţat la colaborarea şi cu aceştia.

A ajuns coleg de trupă cu idolul său

În 2008, Mircea i-a dat un CD cu muzica sa tatălui lui Stan, care-i fusese şef. Nu îl cunoştea pe Cosmin pe atunci, dar ştia că ascultă rap. Băiatul a fost foarte încântat când a auzit că tatăl său îl cunoaşte pe un fost membru al trupei Sotto Inteso, ale cărei melodii le asculta frecvent, şi a vrut neanpărat să-l cunoască. „Nu mi-a venit să cred. Fusesem la multe concerte de-ale trupei Sotto Inteso şi am încercat de câteva ori să iau autograf de la Sfântu, dar n-a avut timp pentru mine“, povesteşte acum, râzând, Stan.

Cei doi s-au întâlnit la o bere, unde Cosmin i-a spus idolului său cât de mult îi plăcea muzica sa. Cei doi s-au gândit atunci la o colaborare, deşi Stan nu cântase niciodată. Era prima oară când i se propusese să „păşească“ pe scenă.

S&S, pentru mai mult succes

Mai urcase şi înainte dar doar ca dansator. „Am avut şi o şcoală de dans r’n’b şi rap, dar nu mai cântasem până atunci. Am luat-o ca pe o provocare şi am acceptat. Ne-am înţeles foarte bine de la început aşa că ne-am decis s-o punem de-un album“, spune Stam.
Zis şi făcut! S-au apucat imediat de treabă şi au scos deja primul album care se intitulează „Ocrotitorii Călătorilor“. Trupa nu se mai numeşte Sotto Inteso, ci S&S, însă.
„Am avut ghinion până acum, atâta timp cât trupa s-a chemat Sotto Inteso. Sper cu numele ăsta să ne poarte mai mult noroc“, spune, mai în glumă, mai în serios, Sfântu.

PROFIL
Mircea „Sfântu’“ Munteanu
27.03.1975, Bucureşti
Liceul Industrial de Marină, Giurgiu
Are o iubită pe care o cheamă Carmen

Cosmin „Stan“ Stănică
17.03.1990, Bucureşti
Facultatea de Drept de la Universitatea „Dimitrie Cantemir“, Bucureşti, anul II
Are o iubită pe care o cheamă Cristina

Sfântu’
Lucruri care-i plac:
„O iubesc foarte mult pe femeia care se afla mereu in spatele meu, Carmen. Pe albumul pe care o să-l lansăm, sperăm noi, în luna august, i-am dedicat o melodie, care se cheamă „Special“. Iubesc hip-hop-ul şi îmi iubesc familia“, spune Sfântu’.

Lucruri care nu-i plac:
„Urăsc politica şi tot ce ţine de asta: de la guvernanţi la parlamentari. Detest oamenii mincinoşi. Din păcate, în domeniul meu, am întâlnit mulţi oameni de genul ăsta“, a mai spus bucureşteanul.
       
„Stan“
Lucruri care-i plac:
„Îmi place foarte mult poezia. De câţiva ani încoace m-am apucat de scris versuri. Iubesc hip hop-ul şi îmi este foarte la îndemână să îmi exprim gândurile pe bit“, susţine Stan.

Lucruri care nu-i plac:
„Detest bârfa. Din păcate, e plină lumea de oameni care vorbesc în plus. Urăsc persoanele care-şi formează o părere despre cineva fără să-l cunoască. Nu-mi place cearta, gălăgia şi dispreţuiesc oamenii ipocriţi.“, a mai spus bucureşteanul.

ÎNTREBĂRI

Care sunt piesele voastre preferate de pe album?

Sfântu: Mie îmi plac „Special“, pentru că io am compus-o pentru iubita mea, şi „Bombardierul“, care îi este dedicată unui prieten de-al nostru care face lupte K1.
Stan: Printre preferatele mele se numără „Mama“. La asta am lucrat amândoi şi e din suflet.

Aveţi vreun videoclip?

Sfântu: Nu încă. O să scoatem la piesa „Fată de ghetou“. Sperăm să iasă cat mai bine.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite