VIDEOSMURD va interveni cu motociclete în zonele aglomerate ale Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subsecretarul de Stat Raed Arafat a prezentat astăzi presei împreună cu ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş şi Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau cele două motociclete SMURD ce au fost achiziţionate pentru intervenţii medicale de urgenţă în zonele aglomerate din Capitală în care Ambulanţele pătrund cu greu din cauza aglomeraţiei sau pentru că străzile sunt înguste. Motocicletele vor intra în teren peste

Motocicletele SMURD sunt dotate cu aparatură medicală pentru intervenţii de urgenţă. Paramedicii pot acorda astfel primul ajutor pacienţilor până la sosirea Ambulanţei. „Motocicletele sunt dotate cu butelie de oxigen, cu defibrilator, cu aspirator secreţie iar paramedicii au costume speciale. Iarna se conectează la sursa motocicletei şi sunt menţinute cu o temperatură potrivită. Au semnale luminoase şi acustice foarte puternice", a declarat Secretarul de Stat, Raed Arafat.

image

Motocicletele ating 220 km / oră

Echipamentul medical de pe fiecare motociletă cântăreşte 70 de kg.Motocicletele SMURD vor fi date în funcţiune într-o săptămână, mai exact pe 13 septembrie de Ziua Pompierilor şi au costat 44.000 de euro. Acestea pot atinge viteza maximă de 220 km / oră.

image

„Mai avem o săptămână de antrenamente pe cele două motociclete să ne învăţăm să mergem cu ele. Ammai exersat o săptămână dar pe motocicletele poliţiei. Ele cântăresc cu totul 280 de kg. E un pic mai greu faţă de cele obişnuite pentru că e aparatura medicală în plus. Dar ne descurcăm", ne-a spus şi plutonierul major Laurenţiu Milescu, unul dintre paramedicii pregătiţi pentru intervenţii pe motocicletele SMURD.

Autospeciale ca la New York

Motocicletele au fost inaugurate odată cu şase autospeciale dotate cu echipamente noi compartimentate pentru intervenţii la incendii, descarcerare şi acordare de prim ajutor. „Avem şase astfel de maşini în Bucureşti şi vom da şi în oraşele mari. Acest sistem este folosit în Statele Unite ale Americii şi la Paris. Motociclete vom avea doar în Capitală însă sunt vitale. Vom câştiga minute preţioase pentru viaţa pacienţilor. Un minut de exemplu în cazul unui stop cardiac poate fi fatal. Motocicletele vor staţiona aproape de Centrul Istoric în special unde accesul este greoi întrucât este închis traficului", a mai spus Arafat.

„Motocicletele sunt ideale pentru aleile dintre blocuri. Vor sta mai mult lângă Centrul Istoric şi Băneasa. Oricum noi avem foarte multe probleme pe strada Mihai Eminescu de când e cu sens unic pentru că acolo facem şi igienizarea Ambulanţelor. La intervenţii nu putem scoate ambulanţele din curţi pentru că nu ne dau voie şoferii. Este una dintre cele mai critice zone", ne-a declarat şi directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, Alis Grasu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite