SCANDAL Mărmureanu vrea să închidă Institutul Român de Seismologie Aplicată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supărat că directorul Institutului Român pentru Seismologie Aplicată (IRSA) a anunţat că, în ultimele zile, în România s-au înregistrat zeci de mici cutremure, Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului Român de Fizică a Pământului este decis să oprească activitatea institutului.

Mărmureanu spune că va acţiona în judecată  Institutul Român pentru Seismologie Aplicată pentru faptul că nu are un atestat de funcţionare ca institut.

„Acest Victorin (n.r., Victorin Toader - şef laborator avertizare seismică în carul IRSA), un electronist, face cărămizi acolo, în asociaţia aia a lui cu patru angajaţi. De fapt, nici firmă nu e aia, nu e nici SRL, nici S.A. Nu are niciun fel de acreditare, dar emite zilnic previziuni care să înspăimânte lumea. OTV-ul s-a umplut de amenzi din cauza lui.
Am mai încercat să-i acţionez în judecată, dar am renunţat. Acum însă voi merge mai departe, ca să-i tai din elan, pentru că nu e legal ce face el acolo. Are două-trei aparate care înregistrează cutremure mici şi dese, face previziuni catastrofale şi pune pe jar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi inflamează mass-media, care îl sună apoi pe Mărmureanu să-i liniştească. Chiar m-am săturat de ei!”, a declarat profesorul Mărmureanu reporterilor Adevărul de Seară.

Victorin Toader s-a abţinut de la comentarii legate de ameninţările lui Gheorghe Mărmureanu, însă susţine că nu a alarmat niciodată publicul. De altfel, la începutul săptămânii, Toader spunea pentru adevarul.ro că, deşi s-au înmulţit seisemele de mică intensitate, acestea nu anunţă apropierea unuia cutremur de mare intensitate.

„Vor fi cutremure de 6 grade, dar nu murim"

Legat de probabilitatea unui cutremur în perioada următoare, Mărmureanu spune că nu se aşteaptă, în perioada următoare, la un cutremur de mari proporţii în România, dar se vor resimţi unele de intensitate medie. „Vor fi cutremure de şase grade sau de şase şi ceva. Ne vor zgâlţâi, dar nu murim", a declarat Mărmureanu pentru Agerpres.

Mai multe despre activitatea seismică din ultimele zile puteţi citi AICI

Citiţi şi: Trei miliarde de euro costă să nu murim la cutremur (FOTOGALERIE)

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite