SCĂDERE Apartamente la preţ de garsoniere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţurile apartamentelor în Capitală sunt într-o continuă scădere din prima jumătate a anului 2008, adică odată cu instalarea crizei pe piaţa imobiliară. Astfel, în luna decembrie a anului trecut a fost înregistrat cel mai mic preţ de vânzare al apartamentelor, din ultimii trei ani.

Valoarea medie a un apartament cu trei camere, în decembrie 2010, a ajuns să fie aproximativ aceeaşi cu cea a unei garsoniere, din martie 2008, când a fost atins vârful pieţei imobiliare.
Experţii imobiliari susţin că acest trend descendent al preţurilor va continua şi în perioada următoare, mai ales că acum piaţa imobiliară este aproape blocată. „În prima jumătate a lui 2011 se vor mai ieftini, dar nu cu mai mult de 5%. Este periculos să facem predicţii pentru o perioadă mai mare. Piaţa imobiliară îşi va reveni la 12 luni după ce îşi va reveni şi economia românească“, a explicat, pentru „Adevărul de Seară“, Ion Radu Zilişteanu, analist imobiliar.

Conform datelor furnizate de compania AgentieNET, preţul mediu al unui apartament cu trei camere din Capitală a fost de 82.727 de euro în luna decembrie a anului trecut, comparabil cu 76.293 de euro, cât costa o garsonieră în martie 2008. În acelaşi timp, apartamentele cu două camere se vând acum, în medie, cu 60.174 de euro, iar garsonierele nu depăşesc un preţ mediu de 38.463 de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite