GALERIE FOTO Tânărul care amenința că se aruncă de pe un stâlp la Cotroceni a fost dat jos după șase ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr care provine de la un centru de plasament din Capitală s-a urcat pe un stâlp de lângă Palatul Cotroceni, ameninţând că se sinucide pentru că nu îi sunt respectate drepturile fundamentale.

UPDATE ORA 18.15 Șase ore a rezistat tânărul pe stâlpul din fața Palatului Cotroceni deși nu a reușit să vorbească și cu președintele Băsescu așa cum ceruse inițail. El a leșinat de căldură și a fost urcat într-o ambulanță urmând să fie transportat la un spital.

UPDATE ORA 17.55 Salvatorii au adus la fața locului, o tânără care este prietenă cu Nicolae Stancu și care încearcă să-l convingă să coboare de pe stâlp.

UPDATE ORA 15.30 Tânărul a acceptat un cordon de siguranță de la salvatori și s-a prins mai bine de stâlp. Nouă negociatori discută cu el. Ei au reușit să se apropie mai mult de Nicolae Stancu. Potrivit Poliției Capitalei, tânărul provine de la un centru privat de plasament al unei fundații, dar ar avea și probleme cu pierderea locului de muncă.

UPDATE ORA 14.40 Tânărul este supravegheat de pompierii care au pregătit un furtun cu apă întrucât Nicolae Stancu a amenințat că își dă foc. El a primit o sticlă cu apă de la unul dintre salvatori.

UPDATE ORA 14.30 Unul dintre motivele pentru care s-ar fi urcat pe stâlp să protesteze este faptul că a fost anunțat că va fi evacuat din centrul de plasament în care stătea. El refuză în continuare să coboare.

Citeşte şi: Tentative de sinucidere pe bandă rulantă: Bucureştenii vor să scape repede de probleme

UPDATE ORA 14.10 Tânărul a susținut că a fost agresat de polițiști. „Am fost la secția 21 cu dosarul și poliția m-a bătut și mi-a dat amendă de 20 de milioane de lei“, a mai strigat el. O tânără din grupul de salvatori urmează să negocieze cu tânărul de pe stâlp. Pentru că purta o bluză subțire de vară, femeia i-a cerut puloverul reporterului Adevărul de Seară aflat la fața locului.

UPDATE ORA 14.05 Cu ajutorul unor sfori colorate el și-a legat de gât un cearșaf alb pe care tânprul a scris mai multe mesaje. El a strigat „În România nu se respectă drepturile omului, dreptul la moarte, la discriminare...“ și a cerut ca mesajul său de pe bucata de pânză să fie arătat în parlamentul European. El a aruncat de pe stâlp o cutie de xanax.

UPDATE ORA 14.00 Salvatorii negociază cu tânărul, dar acesta refuză să coboare. Pompierii au încercat să îi dea mai multe cabluri cu care bărbatul să se agațe mai bine, însă acesta nu a dorit să o facă deși a amorțit pe stâlp.

UPDATE ORA 13.50Tânărul se numește Nicolae Stancu, are 27 de ani și este din București. El a cerut să vorbească cu preșdintele Traian Băsescu și a strigat „Justiţia este coruptă!“. El şi-a luat pe stâlp și o sacoşă în care are mâncare, o sticlă cu vin şi ciocolată.

UPDATE ORA 13.40

Bărbatul se află de două ore urcat pe stâlpul din fața statuii Leu, este liniștit şi fumează.

La fața locului au venit o ambulanţă şi trei pompieri de la Grupul Special de Salvatori al ISU Bucureşti, care sunt dotaţi o scară şi încearcă să-l convingă să coboare.

Bărbatul s-a legat cu trei cabluri electrice de stâlp şi de gât, anunţă Mediafax.

Reprezentanţii ISU Bucureşti au declarat pentru "Adevărul de Seară" că protestatarul s-a suit pe un stâlp de pe strada Geniului, în jurul orei 11.45.

Vom reveni cu amănunte.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite