S-a scumpit gigacaloria. Iată cât vor plăti bucureştenii întreţinerea la iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat ieri creşterea tarifului gigacaloriei pentru energia termică furnizată populaţiei de la 119 lei la 124 lei, creştere indusă de majorarea TVA la 24%.

În capitală, preţul de facturare al energiei termice la populaţie este neschimbat din luna octombrie 2007, când a fost aprobat la nivelul de 119 lei pe gigacalorie. În expunerea de motive a proiectului de hotărâre se precizează că întrucât toate tarifele au crescut cu influenţa creşterii TVA de la 19% la 24% şi pentru ca RADET Bucureşti să nu înregistreze pierderi, este necesar ca şi preţul local de facturare să crească corespunzător.

Viceprimarul general Mircea Raicu (PDL) a declarat miercuri, înaintea şedinţei CGMB, că aceasta majorare va reprezenta singura creştere a preţului gigacaloriei până în luna martie 2011.

Întreţinerea între 257 şi 724 de lei

Locuitorii unei garsoniere au plătit în ianuarie 2010 în jur de 252 de lei întreţinerea, iar în ianuarie anul viitor vor plăti 257 de lei. Pentru un apartament de două camere locuit de două persoane întreţinerea a costat în ianuiarie 2010 425 de lei, iar în aceeaşi lună a anului viitor va costa 433 de lei. Pentru trei camere locuite de trei persoane se va plăti 576 de lei, în timp ce anul acesta, în luna ianuarie s.a plătit 565 de lei. Locuitorii apartamentelor de patru camere au plătit întreţinerea în kluna ianuarie a acestui an 710 lei, iar anul viitor, în aceeaşi lună votr plăti 724 de lei. Cifrele sunt orientative şi sunt oferite de Federaţia Asociaţiilor de Proprietari din România.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite