S-a rupt cerul în Capitală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furtuna violentă care a lovit Bucureştiul aseară a lăsat în urmă străzi inundate, case avariate şi copaci doborâţi. Străzile mari ale Capitalei, printre care Bulevardul Tineretului, Splaiul Unirii, Bulevardul Mărăşeşti, Bulevardul Mihai Bravu şi Calea Moşilor s-au transformat în piscine în doar câteva minute de la începerea potopului.

Cele mai mari probleme au fost în sectorul 4, unde Bulevardul Tineretului s-a transformat într-un lac prin care maşinile înaintau cu greu, cu roţile acoperite de apă. În alte părţi au refulat canalele şi s-a inundat toată zona,  maşinile rămânând chiar împotmolite.

Probleme au fost şi în sectorul 2, pe Şoseaua Iancului, unde un copac a căzut pe mijlocul străzii şi a blocat linia de tramvai, iar, în sectorul 3, copacii doborâţi de furtună le-au dat de furcă bucureştenilor. Mai multe case au rămas fără curent electric după ce un copac a căzut peste firele de înaltă tensiune. „Mă uitam la televizor când am auzit o bubuitură groaznică. Îmi căzuse cireşul din curte peste acoperişul bucătăriei, pe care mi l-a făcut ţăndări“, spune Ana, din Popeşti Leordeni. Aceeaşi frică a trăit-o şi Ioana, din aceeaşi localitate, care s-a speriat când a văzut pe geam cum zboară ţigla de pe casa de vizavi.

Incendiu în Militari

Pompierii au avut de furcă azi-noapte, când au fost chemaţi pentru a stinge un incendiu în Militari, după ce un trăsnet a aprins o magazie. Pompierii au ajuns în doar câteva minute, dar nu au putut intra cu maşinile spre locul incendiului. Până la urmă, au reuşit să stingă flăcările înainte ca focul să se extindă şi la alte case. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Transportul în comun în Capitală a fost şi el afectat după potopul de noaptea trecută. Zeci de tramvaie au rămas blocate pe şine azi-noapte şi azi-dimineaţă în mai multe locuri din Capitală, pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu şi în zonele Budapesta şi Filaret. RATB-ul nu a putut circula aseară între Şincai şi Timpuri Noi. „De la 6.30 stăm aici blocaţi, din cauza apei, după furtuna de aseară. Nu au trimis şi ei o vidanjă să tragă apa de pe şine!“, se plângea azi-dimineaţă un vatman. Problemele s-au rezolvat însă până după-amiază, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al RATB, Mihai Vlădărău. 

Ploaia de aseară, fenomen normal

Ploaia torenţială de aseară este explicată de specialişti ca un fenomen normal pentru că suntem într-o perioadă de tranziţie între anotimpuri. Până la sfârşitul săptămânii, meteorologii spun că vremea va continua să fie instabilă, vor fi condiţii de ploaie cu descărcări electrice doar către seară, însă temperaturile se vor menţine peste pragul de 25 de grade. Situaţia se va schimba însă de luni, când meteorologii anunţă o schimbare bruscă de temperatură din cauza unei mase de aer rece care va aduce temperaturi sub 20 de grade.






București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite