S-a lansat Festivalul Bărcilor cu Vâsle

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia „Ivan Patzaichin- Mila 23“ a lansat astăzi, în cadrul Târgului Dunărea & Delta de la Romexpo, Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle „Rowmania 2011“. Evenimentul se va desfăşura la Tulcea, în perioada 2-4 septembrie 2011.

Cursa tradiţională de bărci este una dintre competiţiile cele mai palpitante din cadrul festivalului. Participanţi vor veni din mai multe ţări dunărene, evenimentul fiind construit pe mai multe zone de interes.  În afara competiţiei vor fi organizate: expoziţie de bărci locale, dar și spectacole ale minorităţilor locale.

Pe lângă concursul de vâslit între echipele din satele Deltei, la festival va avea loc şi parada bărcilor din Turul Internaţional Danubian, un proiect cu o tradiţie de peste 50 de ani, în cadrul căruia echipe din ţările cu ieşire la Dunăre traversează fluviul de la izvoare la vărsare pe un traseu ce depăşeste 2.500 km.

Parada este inclusă pentru prima dată în acest format complex.

„Am creat festivalul <<Rowmania>> cu gândul de a aduce oamenilor din Delta Dunării, bucuria de a avea o sărbătoare a locului, în centrul căreia să se afle apa și plăcerea de a vâsli. Însă, un eveniment la gurile Dunării nu este doar o ocazie pentru localnici de a-și arăta cu mândrie tradițiile, ci și o atracție pentru turiști“, a spus Ivan Patzaichin.

Cu canotca în Deltă

La 28 aprilie, Asociaţia „Ivan Patzaichin – Mila 23“ a lansat o campanie naţională pentru vâslit- Rowmania, care încurajează ecoturismul prin proiectele sale şi prin realizarea unei bărci româneşti, canotca, o bicicletă a apelor cu care turiştii să exploreze Delta Dunării.

Campania include înfiinţarea unor centre de închiriere de bărci cu vâsle, o şcoală de vâslit pentru copiii din Deltă, dar şi proiecte de antreprenoriat precum deschiderea unui atelier de manufacturare de bărci din lemn. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite