FOTOGALERIE S-a deschis târguşorul lui Moş Crăciun cu casa-puzzle, gogoşerie, cârciumă şi ambasadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un orăşel ca din poveste a fost construit de arhitecţi şi proiectanţi în comuna Mogoşoaia. Căsuţa-ciupercă, "Casa boierului sătul", "Raftul cu cărţi", patinoarul şi "Ambasada lui Moş Crăciun" au fost amenajate în jurul unui brad uriaş, „invadat” de îngeraşi şi cadouri, la intrare în comuna Mogoşoaia.

Vizitatorii sunt întâmpinaţi de un decor de sărbătoare în „Târguşorul Brâncovenilor“, situat pe malul lacului din comuna ilfoveană.

Paznici la "Ambasada lui Moş Crăciun" Fotografii: Mircea Păun

Azi-dimneaţă, muncitorii puneau la punct ultimele detalii. Instalaţiile luminoase erau fixate, iar indicatoarele pentru fiecare căsuţă erau bătute în cuie. „Mai avem câteva lucuri de pus la punct. Lucrăm la orăşel din 1 noiembrie”, a spus unul dintre muncitori. Inaugurarea oficială a parcului a avut loc aseară, însă în această după-amiază copiii şi părinţii sunt invitaţi la vin fiert în cârciuma „La Butoaie”, la gogoşi şi mici.

Paznici la ambasadă

O iesle cu magi şi Fecioara ocrotitoare a fost construită în curtea ambasadei

În curtea „Ambasadei lui Moş Crăciun” a fost instalată o iesle, cu magi şi miei. Nici trăsura „omuleţului cu barbă albă” nu lipseşte din peisaj, iar pinguinii, urşii şi gâştele fac figuraţie în povestea închipuită de autorităţi. Arhitecţii s-au inspirat din poveşti şi snoave şi au creat gogoşeria o casă cu intrarea în formă de fermoar deschis şi pereţi din puzzle, „ambasada” moşului roşie, iar cârciuma este semnalată cu un butoi.

„A meritat efortul cu vârf şi îndesat. Am vrut să amenajăm un parc civilizat şi sigur, în aer liber, unde să vină oameni din Mogoşoaia, dar şi din afara comunei“, a declarat primarul comunei Mogoşoaia, Paul Precup.

Ursuleţii au cadouri pentru cei mici

Ursuleţii au cadouri pentru cei mici

Ursuleţii au cadouri pentru copii

Plimbări cu trăsura

Seara, când luminile se aprind, vă puteţi plimba cu o trăsură trasă de cai. Cei mici se vor bucura de prezenţa spiriduşilor, pentru a primi paşapoarte în care şi-au notat numele, dar şi ce cadouri îşi doresc să primească de Sărbători.

Patinoarul este gata

Patinoarul este gata

Cei mari îşi pot petrece timpul liber la târg într-un mod plăcut pentru că au fost aduse butoaie cu vin care este servit fiert, tocmai potrivit pentru aceste zile geroase. Ei mai sunt îmbiaţi cu sarmale şi cârnaţi, dar şi plăcinte cu brânză şi mere, ciocolată şi turtă dulce. Cei care nu s-au gândit încă la cadourile pe care le vor pune sub brad pot alege un cadou inspirit de la librăria „Raftul cu cărţi”.

Magazinul Disney este gata, aşa că prichindeii vor fi aproape de lumea desenului animat.

Lumea lui Disney, la Mogoşoaia

Parcul de distracţie este deschis de la ora 11.30 şi până după miezul nopţii şi va fi un loc permanent de distracţii, adaptat în funcţie de anotimp, astfel că, şi la vară, copiii se vor putea distra aici, dar cu jocuri specifice sezonului cald.

Linia de autobuz 462 asigură gratuit transportul între centrul Capitalei și parcul de distracții, până la 15 ianuarie.

Lumea lui Disney la Mogoşoaia
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite